Nej tak til nordjysk gavebod

Det var et TTH-mandskab med alle muligheder for sejr der løb på banen til torsdagens ligaopgør mod AaB.

Før kampen så det ud til at der var lagt i kakkelovnen til et drama. For drama er lige præcist hvad der har været tale om de sidste tre gange de to hold er løbet ind i hinanden. AaB manglede før kampen begge deres højre backs, Søren Larsen og ikke mindst landsholdsspiller Rune Ohm. Desuden var der på forhånd lagt op til at Eric Hucko for første gang i lang tid skulle entrere IC Vest iført spilletrøjen. Det skal understreges at Eric Hucko ikke var helt så klar som beregnet. Efter weekendens kamp mod Helsinge var det svage knæ atter engang hævet op, hvilket resulterede i at Hucko måtte tage plads bag bænken fra kampens start. Så på den konto var der for så vidt udlignet; begge hold var fra kampens start uden en venstrehåndet højre back.

Kampens start var i høj grad præget af at begge trænere havde forberedt sig godt. Forsvarene formåede i høj grad at ødelægge spillet for hinanden, og spillet blev derfor noget sporadisk og ustruktureret. I de første ti minutter havde dragerne i høj grad chancen for at hænge på. De var i overtal tre gange, men formåede ikke at vinde en eneste af disse overtalssituationer. Desuden fik profilen Børge Lund to udvisninger på ti minutter, og det lignede efterhånden en gavebod, hvor dragerne havde alle muligheder for at snuppe den store pakke. Men AaB spillede, til forskel fra TTH, med struktur og tålmodig, og det betød at drengene fra byen højt mod nord kunne gå til halvleg med en føring på 16-12. I begyndelsen af anden halvleg var der lagt i kakkelovnen til gæsterne. Det spanske energibundt Fernando Latorre blev sendt på banen som playmaker, og det skulle vise sig at være en fornuftig satsning. Med et helt andet grundspilstempo krydret med et par både frække og elegante afleveringer bag om ryggen fik Latorre sat gang i spillet. Og vupti – så var stillingen 18-18. Men så gik et eller andet alvorligt galt. For i løbet af de næste tolv minutter tabte dragerne med hele 11-1. Dermed var kampen reelt set afgjort, men alligevel lykkedes det dragerne at få pyntet lidt på resultatet. Slutresultatet 33-27 til AaB var for så vidt retfærdigt. Man vinder ganske enkelt ikke en kamp hvis man taber halvdelen af anden halvleg med ti mål.

Tre elementer svigtede dragerne og kostede muligheden, som ellers bestemt var der, for den fjerde sejr på stribe. For det første blev målmand Søren Rasmussen skudt helt katastrofalt i store dele af kampen. Fløjene kunne ikke score, og de var i store dele af kampen det eneste alternativ til et skud fra Lasse Andersen, som bestemt ikke ramte dagen. Og det er ikke så heldigt når den eneste som reelt set kan komme til skud ikke kan ramme målet! Det andet problem var et forsvar som var præget af godkendt sammenarbejde, men desværre også af især to backs som overhovedet ikke så ud som om de gad dække op. Således blev flere spillere sat af i mand mod mand situationer mod især de to bomstærke venstre backs Kenneth Klev og Heino Holm Knudsen. Den tredje ting er at TTH ikke formåede at udnytte de mange overtalssituationer og straffekast. Tre ud af fire straffekast blev brændt, to overtalssituationer tabt og tre spillet lige. Kun en gang vandt TTH en overtalssituation, og det er bare ikke godt nok.

Alt i alt lignede dragerne desværre et mandskab som ikke var klar fra start af. Mandskabet hang gevaldigt, spillede alt for langsomt, og det resulterede i at hele ansvaret blev hældt over på en Lasse Andersen, som ikke opnåede en scoringsprocent på den gode side af 30 %.

Dommerne kan ikke beskyldes for at have noget med nederlaget at gøre. Der var, som altid, et par tvivlsomme situationer, men generelt set leverede de en udmærket