Man har et lavpunkt til man får et nyt

Efter en pinlig og uengageret indsats, hvor hverken forsvars- eller angrebsspillet nåede vanligt
niveau, tabte TTH semifinalen i Nordea Cup til Århus Håndbold med 30-24 foran
skuffende 2.400 tilskuere til Final4-stævnet.

Efter en pinlig og uengageret indsats, hvor hverken forsvars- eller angrebsspillet nåede vanligt niveau, tabte TTH semifinalen i Nordea Cup til Århus Håndbold med 30-24 foran
skuffende 2.400 tilskuere til Final4-stævnet.

Da Århus Håndbold var på besøg på IC Vest i begyndelse af december vandt sæsonens store overraskelse i ligaen kampen med fem mål. Selvom århusianerne tabte med seks mål til Kolding i sidst kamp inden jul, var der ingen tvivl om hvem der var favoritter i dagens pokalsemifinale på Århus’ hjemmebane, NRGi Arena. At århusianerne skulle få så nemt ved at hente sejren hjem, var der dog næppe nogen der havde regnet med.

TTH begyndte kampen sløvt. Morten Nyberg havde det svært mod Jan “Tromle” Nielsen i Århus-målet og der manglede tempo og ideer i angrebsspillet, som alt for ofte endte i noget roderi i midtzonen. Kampen var dog rimelig jævnbyrdig det første kvarters tid, hvorefter Århus fik et lille forspring.

Stillingen var 11-8, da Århus-profilen Kasper Irming efter 20 minutter valgte at hjælpe TTH lidt ved at spænde ben for Thomas Skoglund i en situation, hvor der var blevet dømt angrebsfejl mod Århus-spilleren. Det gav rødt kort og to spilledages karantæne. Trods det nåede Århus en firemålsføring før TTH fik reduceret til 15-13 ved pausen. Mens Århus hurtigt kom sig over tabet af holdets topscorer, var der værre for TTH da Joachim Ernstsson pådrog sig en skade i lysken i slutningen af første halvleg.

Angrebsspillet havde ikke været prangende i første halvleg, men i anden blev det værre. I fraværet af Joacim Ernstsson begyndte samtlige bagspillere – minus Heino Holm Knudsen i kontraen – at spille alibihåndbold og give bolden til Petar Nenardic, der skulle tage sagen i egen hånd. Det kunne han naturligvis ikke.

Omvendt var det som om Århus-holdet bare blev bedre af at mangle Irming og hvor det var stolpe ud for vestjyderne, var det stolpe ind for østjyderne. Lige så stille begyndte kampen at tippe til århusianernes fordel. TTH var tæt på ved 18-17 i det 37. minut, men otte minutter senere stod det 23-17, og så var kampen afgjort. Det sidste kvarter blev brugt på at finde frem til sejrens størrelse, som blev seks mål, 30-24.

Som tilskuer og fan kan man dårligt forlange mere end at ens hold gør deres bedste. I dagens kamp lignede TTH-spillerne ikke nogle der gjorde deres bedste. TTH’s angrebsspil svinger en del i niveau, men i dag nåede det noget der lignede bundniveau. Det er svært at forstå hvorfor TTH’erne ikke kan levere en bedre indsats når det gælder muligheden for at spille pokalfinale.

Der var dog nogle lyspunkter. På fløjene spillede Lars Erik Bjørnsen og Thomas Skoglund stabilt og ligner nogle, der er klar til at spille VM. I bagkæden kæmpede Heino Holm Knudsen, Dagens Drage, som blev kåret til pokalfighter, da TTH vandt pokalfinalen i 2008. Lige lidt hjalp det. TTH var ikke i det gear, der kan køre een i pokalfinalen, men udstillede i stedet alle holdets mangler foran den halvfyldte arena og resten af Håndbolddanmark ude bag skærmene.

Nu er der VM-pause for herrerne og dermed godt en måned til at vestjyderne indtager Gråkjær Arena for første gang. Til den tid har TTH-spillerne forhåbentlig fået læst på lektierne. Til den tid bliver der forhåbentlig noget at juble af.