Løbet ned på Sydfyn

Klavs Bruun, TTH - SJ, 2013. Foto: hfoto.dk

GOG-kontraen er tilbage i ligaen, og det fik Team Tvis Holstebros herrer at føle da de tirsdag aften var på besøg i det sydfynske. Det hektiske tempo og GOG-målvogter Kevin Møller sendte TTH ud af pokalturneringen og GOG i semifinalen.

Efter en økonomisk ups’er i 2010 er GOG i denne sæson tilbage i ligaen og fynboerne har ikke glemt hvordan man løber kontra. Det hurtige spil var ikke i Team Tvis Holstebros favør og så gjorde GOG det, som DHF var nødt til at gøre på damesiden: Sendte TTH ud af pokalturneringen.

Søren Hansen talte efter kampen om at vestjyderne ikke havde fundet det rette spændingsniveau til kampen. Sikkert er det i hvert fald at vestjyderne kom dårligt ind i kampen, som kom til at foregå i højt tempo på GOG’s præmisser.

TTH var bagud fra start og brødrene Damgaard var nærmest alene om at holde TTH inde i kampen i første halvleg, der sluttede 16-12. Med en målforskel på fire mål var kampen dog langt fra lukket og Jonas Hansen havde vist gode takter efter han afløste Rasmus Lind i målet midt i halvlegen.

Det var dog målmanden i den anden ende, der blev kampens store spiller. GOG-målvogter Kevin Møller stod i vejen, da vestjyderne fire minutter inde i anden halvleg havde reduceret GOG-føringen til to mål.

Med afgørende redninger på både ordinære angreb, kontra og straffekast forhindrede han TTH i at komme tilbage i kampen. Et kvarter inde i anden halvleg lå hans redningsprocent omkring de 70. Samtidig kastede TTH alt for ofte bolden væk, når de ikke kastede den i labberne på Kevin Møller. Og det var vand på GOG-kontraens mølle.

Den eneste i anden halvleg, der ikke kastede bolden væk, var Søren Hansen, der scorede fem mål på fem forsøg. Det gør ham til Dagens Drage, selvom Michael Damgaard også kandiderer til titlen, da han i store dele af kampen nærmest udgjorde TTH-offensiven.

I slutningen af kampen fik den karakter af målbytteri og i sidste ende vandt GOG med 35-29. Det var desværre fortjent. TTH har noget at bevise når fynboerne kommer på besøg i Gråkjær Arena på fredag til et opgør i ligaen.