Lang næse til Hvidt og co.

Team Tvis Holstebros herrer straffede KIF Kolding Københavns hybris og sende Kasper Hvidt og de andre konkursryttere ud af EHF Cup med et vanvittigt comeback i anden halvleg af søndagens kvartfinale. Next stop Nantes!

Team Tvis Holstebros herrer straffede KIF Kolding Københavns hybris og sende Kasper Hvidt og de andre konkursryttere ud af EHF Cup med et vanvittigt comeback i anden halvleg af søndagens kvartfinale. Next stop Nantes!

Efter 24-24 i første EHF Cup-kvartfinale var det knald eller fald i søndagens anden kamp i Gråkjær Arena. Langt hen i kampen var der dog ikke mange tegn på at TTH’s herrer ville gøre damerne kunsten efter og komme videre i turneringen. I anden halvleg valgte de lidt for sejrssikre KIF’ere dog at lukke sækken op i stedet for at snørre den i. Og så slog TTH til.

Vestjyderne fik en god start på kampen og kom foran på nogle hurtige kontramål. Midt i halvlegen stod det 8-8, men så stak gæsterne af. Kolding-københavnerne havde det noget nemmere mod TTH’s forsvar end omvendt og en mandsopdækning af Lukas Karlsson formåede ikke at ændre på det. 12-15 stod det ved pausen og det lignede en fuser for vestjyderne efter det flotte resultat på udebane.

Efter pausen sad gæsterne fortsat i førersædet, men omkring halvvejs i halvlegen skete der noget. KIF trak en stribe udvisninger stort set oven i hinanden og det var den åbning TTH havde brug for. Pludselig stod der 22-22 og vidnerne i Gråkjær Arena vågnede op og begynde at lugte en overraskelse.

Var enkelte tilskuere faktisk faldet i søvn, kunne det meget vel have været KIF’s skyld. Fusionsklubben havde sat tempoet helt ned, som sparede de kræfterne til andre og vigtigere kampe. Og da TTH begynde at bide fra sig igen, var det som om de ikke kunne sætte tempoet op igen. Nemesis trådte ind i Gråkjær Arena og straffede fusionsuhyrets hovmod.

Efter 24 minutter af anden halvleg stod det 24-24 og herfra var det kun sejren der talte for TTH, mens KIF kunne nøjes med uafgjort. Med et halvandet minut igen havde TTH en matchbold ved 26-25, men en ellers velspillende Mads Christiansen sendte bolden forbi mål fra en spids vinkel. I stedet udlignede gæsterne til 26-26 og Klavs Bruuns tropper havde kun 17 sekunder til at sætte sejrsmålet ind.

TTH-træneren lagde time-out-kortet, tog en velspillende Anders Petersen ud af målet og satte Jakob Green ind som ekstra markspiller. Tre sekunder før tid satte Dagens Drage, Michael Damgaard, sejrsmålet ind. I den efterfølgende tumult forhindrede hjemmeholdet gæsterne i at smide bolden i det tomme mål. Det kostede et rødt kort til Michael Damgaard, men det var han og resten af vestjyderne i arenaen temmelig ligeglade med.

TTH kan nu se frem til en tur til final 4-stævnet i sydfranske Nantes, hvor Nantes selv, Frisch auf Göppingen og KASI-Jespers tyske flirt Rhein Neckar Löwen venter. Det er svære modstandere, men selvom vestjyderne skulle komme tomhændende hjem, så går det nok. Det var guld værd at se KIF’ernes slukørede ansigter da de traskede ud i omklædningsrummet efter kampen.