Kollaps i Kjellerup

I en forfærdelig åbning smed Team Tvis Holstebros herrer pladsen i DM-finalen væk i den anden semifinalekamp i Arena Midt i Kjellerup. TTH vandt tre ud af fire halvlege mod BSV, men i sidste ende sluttede det med et samlet nederlag på 55-58.

I en forfærdelig åbning smed Team Tvis Holstebros herrer pladsen i DM-finalen væk i den anden semifinalekamp i Arena Midt i Kjellerup. TTH vandt tre ud af fire halvlege mod BSV, men i sidste ende sluttede det med et samlet nederlag på 55-58.

17-8 og 22 minutter spillet. Før kampen rigtig var kommet i gang havde TTH sat føringen på tre mål fra første semifinale over styr. Og lidt til. Det lignede et kollaps i Kjellerup.

Intet fungerede for vestjyderne. Midtjyderne kom alt for let til scoringerne. BSV’s knastørre forsvarsspecialist Kasper Nielsen stod f.eks. for to af de første mål for hjemmeholdet. Rasmus Lind, der næsten vandt første kamp ene mand, måtte midtvejs i halvlegen overlade pladsen i målet til Anders Petersen.

Ingen af TTH-målvogterne var i nærheden af det niveau, som Niklas Landin viste i den anden ende. Når TTH endelig kom til en ordentlig chance stod landsholdsmålmanden frustrerende ofte i vejen. Ofte manglede afslutningerne desværre kvalitet og blev nærmest kastet i armene på BSV-målvogteren. Dette Landin-kompleks var BSV ikke sene til at udnytte i kontraen.

Det hjalp heller ikke på TTH-spillet at Petar Nenadic tidligt i kampen måtte udgå med en skade i låret. I slutningen af anden halvleg gik dragerne op i en offensiv forsvarsformation og det fik bremset ørnene lidt. Pausestillingen på 20-13 lugtede dog ikke ligefrem af grillkylling og semifinale. Også selvom man lagde tre til TTH’s score.

Anden halvleg begyndte desværre som den første. Hjemmeholdet bragte sig hurtigt foran med ti mål, 23-13, og begyndte så småt at grave sig ned, mens udeholdet fortsatte det offensive spil. I slutningen af halvlegen fik TTH sat de midtjyske skyttegrave lidt under pres. Ved 29-23 med knap ni minutter lugtede det lidt af et comeback, men det blev ved lugten. Claus Uhrenholt forsøgte sig i de sidste minutter med at sætte en ekstra markspiller ind. Det gav muligheder i angrebet, men også et Kasper Nielsen-mål i et tomt bur.

Dagens Drage er Søren Hansen, der fik opgaven med at være den syvende markspiller. Han nåede ikke at komme ud efter et TTH-angreb, men viste sig som en habil målmand, da han tvang ex-TTH-fløjen Dennis Kirkegaard til at overplacere et skud fra fløjen.

Dagens nederlag er så ærgerligt, at der dårligt findes ord for det. Det var frustrerende at være vidne til et TTH-hold, der så effektivt smed chancen for en finaleplads fra sig. Det er sjældent oddsene er så gode, som de var i dag. I sidste ende blev det ikke noget totalt kollaps i Kjellerup. Et samlet nederlag på tre mål er ingen total katastrofe. Lad os håbe at TTH-spillerne kan tage de gode ting fra semifinalen og bruge dem til at slå Kolding i kampen om bronze.