Kneben sejr til hvid blok

Hvid blok – Team Tvis Holstebro – trodsede Tipstjenestens prognose og vandt over sort blok – Århus Håndbold – i onsdagens opgør. Frem til sidste øjeblik var der dødt løb mellem blokkene, men da røgen lettede stod hvid blok med det afgørende mål.

I både politik og håndbold er lige meget hvor mange mål eller mandater man har, hvis ikke man har det afgørende mål/mandat. Det havde Team Tvis Holstebro heldigvis onsdag aften, da det var sort mod hvid blok i NRGi Arena.

Kampen blev afgjort i sidste minut. Efter 27 minutter af anden halvleg var stillingen 27-27. Med et minut igen er TTH i angreb. Århus’ Henrik Hansen trækker en udvisning, men der må stadig lidt held til for at sikre TTH det afgørende mål. Joacim Ernstsson brænder på østjydernes velspillende målmand Kasper Larsen, men Søren Tau griber returbolden og scorer med 19 sekunder tilbage af kampen. Anders Petersen redder i den anden ende og hvid blok kan juble over sejren.

Det var prototypen på denne tætte kamp. Ingen føring nåede over tre mål. Hjemmeholdet kom ellers bedst fra start og gjorde det til 1-4 før udeholdet svarede igen og udlignede til 4-4. Så var det vestjydernes tur til at være i front før østjyderne udlignede til 12-12, som var blevet til 14-14 ved pausen.

Jakob Green måtte udgå med rygproblemer efter kun otte minutter af kampen og det kastede lidt sand i angrebsmaskineriet. Joacim Ernstsson var heldigvis klar til at overtage på playmakerpladsen. Havde han ikke – af uransagelige grunde – fået to scoringer underkendt kunne kampen have set helt anderledes ud.

Århus – der modsat byen holder fast i bolle-å – begyndte anden halvleg som første. I løbet af 1½ minut førte østjyderne med tre. Vestjyderne kom dog hurtigt igen og ved 25-27 med fem minutter igen kan vidnerne i arenaen skimte en afgørende føring. Hjemmeholdet kommer dog igen – igen igen – og afgørelse må vente til det sidste minut

Helt tilfældig eller uretfærdig var sejren ikke. TTH havde teten i det mest af anden halvleg og den relativt brede bænk gav mulighed for at give pauser til de spillere der ramte dagen. Omvendt fik Århus’ store spiller, ex-TTH’er Jakob Thoustrup, rigtig meget spilletid og hans skudarm virkede træt til sidst. Den havde også stået for otte af kampens mål.

Dagens Drage er Søren Hansen, der kæmpede godt i begge ender af banen. Anders Petersen var dog heller ikke ueffen og fortsatte det gode spil han viste mod Skjern. Han har ikke problemer med at fylde Michael Bruuns sko.

Tre sejre ud af tre mulige, heraf to i arenaer, hvor TTH plejer at have det svært. Marginaler, der er på vestjydernes side. Er TTH på vej til at blive et hold med stabilitet i præstationerne? Et hold der har marginalerne med sig og vinder de tætte kampe? Et hold der vinder de ”lette” kampe? Det er for tidligt at sige, men potentialet er der. Held er som bekendt ikke noget, der kommer til den der venter – det må opsøges. Denne sæsons TTH-trup ligner en, der er klar til at gøre netop det.