Kedelig eftermiddag i Aalborg

Det var med visse forhåbninger om en overraskelse, at man satte sig i sofaen for at se TTH spille i Aalborg. TTH havde to friske sejre i sportstasken, og Aalborg havde et helt hold uden for med skader. Håbet svandt dog hurtigt. Fra 18-15 ved halvleg spadserede vicemestrene til 28-18. I Den resterende del af kampen gled blikket uværgeligt ned på liveopdateringen fra Sønderborg, hvor slutspilsaspiranterne SønderjyskE tog imod KIF, der til hentede fem mål og fik 30-30. TTH endte med at tabe 33-26. Det betyder, at TTH selv kan afgøre, om de skal i slutspillet. men det blive nervepirrende.

TTH var godt med i begyndelsen af kampen. Dragerne fulgte således med til 10-10, hvorefter nordjyderne førte resten af kampen. Én af de afgørende forskelle var målmændene. Mens TTH-spillerne brændte lystigt på Simon Gade og særligt Mikael Aggefors, så var det småt med redninger hos Josip Cavar og Sander Heieren. TTH-keeperne havde kun 8 redninger i alt i kampen mod 18 til Aalborg. Det afgør kampe. Angrebsspillet fungerede ellers ganske godt for TTH, der spillede sig frem til gode chancer, men brændte, især fra fløje og streg.  De store profiler for TTH var bagspillerne Frederik Tilsted og Nikolaj Enderleit, der lavede henholdsvis 9 og 6 mål. Det er godt at se Enderleit tilbage for fuld skrue. Han bliver en gevinst i de afgørende kampe. Det samme kan siges om Christoffer Cichosz, der fik en smule spilletid. Det vil styrke såvel forsvar som angreb, hvis han finder sit gamle niveau. Der har manglet en scoringssikker streg hele sæsonen. Der er også behov for, at Magnus Bramming  og Rasmus Kier forbedrer deres scoringsprocenter.

Hvis dette lykkedes, og målmændene igen kommer op på scoringprocenter omkring de 30 – i dag lå de på omkring 20 – så vinder TTH de sidste to kampe mod Mors-Thy ude og Ribe-Esbjerg hjemme og kommer i slutspillet. Pladsen i slutspillet er således helt i egne hænder, da TTH har 20 point og er bedst indbyrdes, mens Ribe-Esbjerg har 20 og SønderjyskE 19 point. Med SønderjyskE’s pointtab i dag er tre point nok i de sidste to kampe. SønderjyskE mangler Nordsjælland ude og Skanderborg Aarhus hjemme, mens Ribe-Esbjerg skal møde Aalborg hjemme og – nå ja – TTH ude. Det bliver nervepirrende, men TTH har helt sikkert nu kvaliteten i spillertruppen til at nå top 8.