Hybris

I den græske mytologi står gudinden Nemesis altid klar til at give een et rap over nallerne, hvis man stikker snuden for langt frem. Hun kunne godt have været til stede i Morten Børup Hallen lørdag eftermiddag. Team Tvis Holstebros herrer, komplet med med walkoverattitude, fik en lærestreg af Skanderborg Håndbold, anført af stregen Kasper Poulsgaard og målmanden Jonas Hansen, der velsagtens stod sit livs kamp.

I Danmark har vi Janteloven. I antikkens Grækenland havde de ideen om hybris og Nemesis. Begik man hybris ved arrogant at tro at man var på niveau med guderne, ja, så faldt hammeren ved gudinden Nemesis. I håndbold uddeler Nemesis typisk huskekager, når et tophold tror de kan gå på vandet og snubler over et bundhold. Det skete i den ellers hyggelige Morten Brørup Hallen lørdag eftermiddag.

Først skulle vi dog have overstået et længere lyd- og lysshow, der ville gøre ethvert diskotek neongrønt af misundelse. Gudskelov sparede de på røgen, som tidligere har gjort det lidt plagsomt at spille kamp i hallen, der ikke er meget større end den i Tvis. Herligt at der er plads til små intime haller i moderne håndbold. Omvendt er kontrasten til det voldsomme audiovisuelle bombardement så meget større.

Kampens forløb er hurtigt overstået. TTH var i front frem til slutningen af 1. halvleg, hvor midtjyderne sikrede sig en etmålsføring ved pausen, 14-13. I anden halvleg udbyggede de føringen til et par mål. TTH havde et mindre comeback med ti minutter igen, men selvom hjemmeholdet spillede de sidste to minutter i undertal, lykkedes det ikke TTH at sikre sig point. Kampen sluttede 28-27 efter et TTH-angreb, hvor mange hvidblusede gerne havde set et straffekast til gæsterne.

Hos TTH var indsatsen sløj over hele linjen. Rasmus Lind fik ikke fat i meget i målet, og præsterede tillige lidt af et drop, men kom alligevel først ud på bænken i anden halvleg. Anders Petersen havde dog ikke meget mere helt imellem stængerne. Markspillernes indsats var så bleg, at det er svært at pege på lyspunkter, endsige en Dagens Drage. Så det lader vi være med.

Skanderborg gav den til gengæld gas det bedste de havde lært. Da først de lugtede blod, slap de ikke igen. Forest gik stregspiller Kasper Poulsgaard. Hans tænding illustreres bedst af en periode, hvor han to gange i træk scorer for Skanderborg for så at få en udvisning for at tage for hårdt fat i forsvaret. Den slags var der ikke meget af hos TTH. Deres skribent husker i øvrigt Poulsgaard for hans optræden i en pokalfinale for BSV for år tilbage. Han havde en scoringsprocent på nær de 100, scorede ca. 15 mål og blev fortjent Pokalfighter.

En anden afgørende spiller for hjemmeholdet stod i målet. Jonas K. Hansen, en for undertegnede helt ukendt spiller, må have stået sit livs kamp. Han pillede gang på gang pynten af TTH’s afslutninger og fik landsholdsspillere til at ligne bunden af 2. division.

På papiret burde et oprykkerhold som Skanderborg ikke kunne matche et tophold som TTH. Og når det kan lade sig gøre, handler det også om at TTH-mandskabet lader det ske. “Vi skal have respekt for modstanderen”, er et frase favoritten i en given kamp ofte ytrer før kampen. TTH-træner Claus Uhrenholt udtalte det før lørdagens kamp til TTH’s hjemmeside. At ikke blot er en kliché, men også rigtigt viser dagens nederlag. Et nederlag, som er ekstra ærgerligt, fordi det lige var ved at se ud som om, TTH ville vise stabilitet i denne sæson og undgå “dumme” nederlag.

Men, når alt dette er sagt: Det er nemt at begå hybris – undertegnede var heller ikke just ydmyg i fredagens optaktsartikel. Og så kommer Nemesis med hammeren. Lad det være en lærestreg.

Her tænker du på “Hybris”

1. Godt at se, at den tidligere Tvis KFUM-spiller Mathias Suhr Mortensen fyrede den af for Skanderborg med fire mål.