Grusom gummiarm

SH-TTH, 2013, Foto: hfoto.dk

Team Tvis Holstebro var et minut fra at tage sejren i lørdagens stort opsatte udgave af Slaget om Vestjylland, men en kraftig scoringslammelse lod Skjern komme tilbage i kampen og score det afgørende mål i sidste sekund. Bittert er kun et fattigt ord.

“Jeg havde skrevet min historie – jeg manglede bare at trykke send,” lød det fra en skrivende journalist efter lørdagens lokalopgør i Jyske Bank Boxen. I den historie, han ikke kunne trykke, sikrede TTH sig sejren i de første fem minutter af anden halvleg, hvor en pauseføring på 10-13 blev forvandlet til 10-17. Og selvom TTH blev ramt at gummiarm i den sidste del af kampen, sørgede et fremragende forsvar for at de syv mål var nok til at holde Skjern fra point.

Det var de desværre ikke i virkeligheden. TTH scorede blot seks gange i de sidste 25 minutter af kampen og selvom TTH-forsvaret stod til topkarakter, kunne det ikke forhindre Skjern i at æde sig ind på føringen. Ti minutter før tid var TTH foran 17-21. I sidste sekund kunne Skjerns Thomas Klitgaard sætte den afgørende scoring ind til 24-23.

De 5328 tilskuere i Boxen var vidne til et kollektiv kollaps i TTH’s angrebsspil. Spillerne kæmpede for at lave de vigtige mål i kampens slutning, men det endte i tilfældige indspil og dårlige afslutninger. De sidste to angreb blev smidt væk på angrebsfejl.

Det var på mange måder en kamp hvor operationen lykkedes, men patienten døde. Operationen lykkedes – TTH var godt forberedte på Skjerns angreb og holdt de grønne nede på 24 mål. Men patienten døde alligevel fordi angrebsspillet var ikke godt nok.

Dagens Drage skal dermed også findes i forsvaret, hvor der kan uddeles roser over hele linjen. Bl.a. viste forsvarsgeneralen Klaus Thomsen at han også kan skyde med to mål på kontra. Men Dagens Drage er Magnus Bramming, der gjorde det godt i det offensive forsvar.

Lørdagens resultat var en bitter pille at sluge, men “vi har prøvet det her mange gange før,” som Tvis-ikonet “Bomber” John Mikkelsen konstaterede efter kampen. Det er ikke første gang de hvide er blevet snyd for point ude mod de grønne. Men lad os håbe, at det var en af de sidste.