Grønt gamble gav et point til de hvide

Et kalkuleret gamble med den nye challenge-regel gik ikke hjem for Skjern. Det gav i stedet TTH straffekast og uafgjort i dagens udgave af Slaget om Vestjylland.

Opgørene mellem Skjern og TTH har budt på mange spændende og medrivende afslutninger. Dagens udgave bød på en af de mærkeligste med den nye regel om video-challenge af dommerkendelser i centrum.

Det står 21-22 til de grønne med godt 40 sekunder tilbage af kampen. Skjern er i angreb, men mister bolden på en angrebsfejl. Skjernbænken smider challengekortet, men det må de faktisk ikke da de har brugt alle tre time-outs. Da det går op for DHF-observatøren og dommerne, bliver der dømt straffekast til TTH, som Johan Meklenborg stensikkert eksekverer. Skjernbænken får samtidig et gult kort.

At Skjern vælger at smide challenge-kortet ulovligt kan naturligvis være en fejl i en hektisk slutfase eller skyldes usikkerhed omkring de nye regler (Opdatering: Skjern bedyrer selv det første til TV 2 Sport). På den anden side vil vi ikke i disse spalter fornærme den nye grønne cheftræner Patrekur Jóhannesson ved at antyde at han ikke kan tælle til tre. Og det gamble, han tilsyneladende sætter op, vidner da også om en vis snuhed.

I stedet for at give TTH mulighed for at trække tiden og eventuelt score det udlignende mål i kampens døende sekunder, får Skjern efter straffekastet et halvt minut til at score et vindermål. Heldigvis går det ikke efter den grønne plan. I stedet erobrer de hvide bolden med få sekunder igen, og da en Tvis-spiller bliver fældet i opløbet, er det hjemmeholdets tur til at forsøge sig med en challenge. Den bliver dog afvist og det hele slutter altså uden vinder, 22-22.

Alt det her forstod Flammens udsendte og hovedparten af de tilskuerne ikke meget af mens det skete. Reglerne er da også rimelig komplicerede – TV 2 Sporten har en forklarende artikel for de interesserede. Hele idéen med challenges er helt klart sjovere for tilskuerne foran fjernsynet end for dem, der har taget sig tid til at tage i hallen og skabe den stemning, der er med til at gøre TV-håndbold værd at se på.

Måltavlen taler dog sit eget tydelige sprog og uafgjort er ikke et dårligt resultat set med TTH-briller på.

Hjemmeholdet var kun foran i kampens begyndelse, hvor målvogter Sebastian Frandsen, Dagens Drage, pillede pynten af Skjern-spillerne. 3-1 stod det efter ti minutter. Robin Haug, ny mand i Skjernmålet, ville dog ikke stå tilbage for sin kollega i den anden ende og snart var det TTH-offensiven der så mest pjusket ud. De hvide var med til 8-8, derefter var de grønne i teten frem til Meklenborgs straffekast. Ved pausen stod det 9-11.

Et kvarter før tid er stemningen ikke høj blandt de hvidblusede vidner. Hjemmeholdet er bagud med fem mål og mange vil nok sælge kampen for uafgjort eller et hæderligt nederlag.

Da begyndte det unge håb Jonathan Würtz dog at score mål, fire af slagsen, og stemning steg efterhånden som afstanden mellem holdene blev mindre på måltavlen. I sidste ende var det dog et grønt gamble, der afgjorde kampen. Og det vil nok også være det, kampen bliver husket for.

Robin Haug vandt i øvrigt målmandsduellen med en redningsprocent på 46 overfor Sebastian Frandsens 42.