Frisks gardin sendte TTH i pokalfinalen

En sidsteminutsredning af Rickard Frisk og ni mål af Johan Meklenborg sikrede en usikker semifinalesejr over underhundene fra Skanderborg. I morgen gælder det GOG i pokalfinalen for tredje gang.

TTH har, statistisk set, et godt tag på de discountgrønne fra Skanderborg. Inden dagens semifinale havde vestjyderne vundet 17 ud af de seneste 20 opgør, senest torsdag i sidste uge. Med dagens sejr på 28-29 er statistikken ikke blevet ringere, men det var tæt på. Rickard Frisks redningsprocent på 43 og spilfordeler Johan Meklenborgs brandvarme skudarm har store dele af æren for at Skanderborg ikke står i sin anden pokalfinale i træk.

Første halvleg bød på en frisk omgang tjubang-håndbold med masse af scoringer og tilsvarende sløset forsvarsspil i begge ender. Bag TTH-defensiven fik Sebastian Frandsen ikke fat og efter 12 minutter, ved stillingen 9-9, sendte Søren Hansen Frisk’e kræfter ind imellem stængerne. Ved TTHs første timeout et par minutter senere lød beskeden på at gå mere til den i forsvaret for at fremtvinge nogle spilstop og bryde hjemmeholdets rytme.

Den besked må være druknet i den beskedne larm i den coronatomme Skanderborg Fælled-hal for halvlegen fortsatte i samme spor, tæt, men med Skanderborg et mulehår foran. 17-16 førte hjemmeholdet ved pausen.

I pausen fik Søren Hansen og Claus Uhrenholt antageligt mulighed for at gentage beskeden og Nick Rasmussen har muligvis sagt noget lignende til de grønblusede. Scoringsfrekvensen faldt og Søren Hansen tyede til syv-mod-seks for at holde angrebsmaskinen i gang.

Ti minutter før tid så det sort grønt ud. Østjyderne var foran 26-23 – men så rullede Rickard Frisk, Dagens Drage, gardinet ned. Med fire redninger i træk satte han scenen til et vestjysk comeback, der på fem gyldne minutter, og trods en udvisning til Mathias Porsholdt, endte 5-0 til de hvide.

Spændingen var dog ikke forbi for de vestjyske vidner hjemme bag skærmene. Straks efter de fem gyldne minutter trak Jesper Munk to triste af slagsen og åbnede døren på klem for et grønt comeback i de sidste tre af kampen. Med en kasse af velspillende Johan Meklenborg og en Frisk redning i de døende sekunder smækkede de hvide døren i og kæmpende sig i pokalfinalen med den mindst mulige margen, 28-29.

Nu gælder det så GOG i den mest mærkværdige pokalfinale i mands minde.

På grund af forsamlingsrestriktionerne er det en særdeles eksklusiv affære. Der må som bekendt kun være 500 mennesker i Gråkjær Arena når kampen fløjtes op i morgen kl. 15.50 – og ingen fans fra udeholdet. Billetterne var revet væk på to minutter.

De talrige udsættelser af final-4 fra marts til maj til september betyder at regeringsperioden bliver kort for de nye mestre. Bliver der en final-4-turnering i marts, kan de se frem til lige omkring et halvt år som regerende pokalmestre. Det er vist ny rekord. Til gengæld har Aalborg Håndbold nydt en meget langt periode som mester siden de slog Skanderborg i den seneste pokalfinale 17. marts 2019.

Udsættelsen henover sommerpausen, fra en sæson til en anden, betyder også at de hold, der står over for hinanden i denne weekend, kan være langt fra de hold, der sikrede pladsen blandt de sidste fire. Det gælder ikke mindst hos TTH, hvor seks af morgendagens spillere ikke var at finde i den hvide drageham i sidste sæson.

Uanset anciennitet kan der ikke herske tvivl om at alle, gammel som ny, vil give alt for at skaffe TTH den tredje pokaltitel. Det er lykkedes to gange før mod GOG, så statistikken er på vores side.

“Kom så de hvi’e,” som de siger i Aarhus – vi hepper med bag skærmene!