Første slag, men endnu ikke krigen

Magnus Bramming, TTH - MTH, 2013. Foto: hfoto.dk

Med en snæver 31-30 sejr tog TTH det første spadestik i kampene om “de grimme” bronze medaljer. TTH havde flere gange muligheden for at kommer foran med fem og seks mål, men flere af de spillere som gennem sæsonen har båret dragerne præsterede ikke i dag.

Dragerne starte kampen klart bedst og var efter 4 minutter klart i teten, og foran med 3-0 på måltavlen. Skjern spillerene virkede lammede, og så ikke ud til at have forberedt sig på at TTH ville starte i en defensiv 6-0 opstilling.

Efter 5 minutter virkede Skjern dog også til at ville møde op til kampen. De efterfølgende fem minutter blev vundet af Skjern med 5-1 og pludselig var stillingen igen helt lige, 6-6. Det var tydeligt at TTH’s kontra skulle igang for at Skjern ikke skulle få fornøjelsen af sejr i TTH’s sidste hjemmekamp i denne sæson.

TTH og specielt Magnus Bramming skruede en gang på tempo knappen, og efter 23 minutter var det igen med fornemmelsen af at TTH kunne læne sig tilbage og spille mere defensivt i Skjern da de igen var foran med fire mål.

Kampen skulle dog ikke kunne køres på cruise control, og meget symptomatisk  for kampen havde Skjern igen en god periode som gjorde, at Skjern kunne gå til pausen med en uafgjort stilling på 15-15.

Anden halvleg var ulige den første meget lige. Ingen af holdene formåede rigtig at trække fra, og Skjern var flere gange oppe med et mål. TTH slap dog aldrig grebet og var efter 37 minutters spil igen foran med to mål. TTH var gået væk fra det defensive forsvar, og havde lagt Magnus Bramming i en fremskudt 5-1 position.

Skjern fik dog igen styr på grundspillet, men måtte kampen igennem slide for ethvert mål. Forsvaret spillede en okay kamp, men hverken Rasmus eller Jonas fik afgørende fat, mens både Tim Winkler og Kristoffer Laursen fik fat i de til tider for vage skud fra TTH skytterne.

Kampen var igen lige efter 50 minutter, hvor stillingen var 24-24. Kampen lignede derfor igen en af de kampe, der har været flest af mellem Skjern og TTH denne sæson. Dette kunne mærkes på både spillere, trænere og publikum som efterhånden havde fanget lugten af de grimme medaljer.

Hadet fra lægterne havde spredt sig til banen, og det blev efter 57 minutter for meget for Søren Hansen. En tydeligt provokerende Thomas Klitgaard, som gennem kampen flere gange havde været efter Søren Hansen blev ramt af en albue. Dette takserede dommerne til et direkte rødt kort, og dermed farvel til Søren Hansen.

Søren Hansen så ikke ud til at udvisningen var forkert, men virkede til at acceptere den. Hvad der er sket forud for albuen vides ikke, men henset til Søren Hansens ansigts udtryk var albuen ikke ufortjent.

Hjemmeholdet virkede dog ikke til at blive påvirket af dette, og spillede de næste 2 minutter og 2 sekunder uafgjort, 2-2. Stillingen efter 59:59 var derfor 30-30, men Allan Damgaard slider sig til et måske lidt tyndt straffekast.

Hele Gråkjær Arena råbte derfor “MAGNUS, MAGNUS, MAGNUS”, da hjemmeholdets nr. 10 tog de tunge skridt mod straffepletten. Bramming virkede dog ikke videre påvirket af situationen og satte en køling studs-bold ind ved Kristoffer Laursens højre støtteben.

TTH kunne derfor fejre sæsonen sidste hjemmekamp med en sejr. Kampen i Skjern onsdag er derfor helt åben. Det ligner dog at TTH skal have mindst uafgjort i udekampen, da lokal derbyerne normalt plejer at være målfattige.

Kampen bar meget præg af at flere af de bærende spillere er blevet kørt hårdt hele sæsonen. Jakob Green, Michael og Allan Damgaard, samt målmændene kom aldrig ind i kampen. Thoustrup, Birkefeldt og Bramming viste dog klassen på dette vigtige tidspunkt.

Kampen om titlen som dagens drage er specielt tæt mellem Simon Birkefeldt og Magnus Bramming. Simon var vigtig i kampens indledning, og lagde grunden med 3 af de første 6 mål for hjemmeholdet, og spillede samtidig en god forsvarskamp.

Magnus Bramming er dog svær at komme udenom, som kampens klare topscore, vigtig mand i det offensive forsvar og ikke mindst manden med det afgørende mål, som måske kan sende bronze medaljerne til Tvis og Holstebro. Magnus tager derfor dagens drage.

Bronzen uddeles onsdag i Skjern Bank Arena, hvor en uafgjort, sejr eller nederlag med 1 mål, hvis der bliver scoret mere end 30 mål sender medaljerne med Dragerne hjem.