Første skridt mod overlevelse

TTH tog det første stik i kampen om at være ligahold for sæsonen 2022/2023, da dragerne slog HØJ Elite med 35-26. TTH er dermed alene ét point fra overlevelse.

Selvom TTH er et ligahold og HØJ et 1. divisionshold, så havde TTH kun vundet en kamp i 2022, mens HØJ havde vundet seks, så var intet mejslet i sten, da Gråkjær Arena lagde gulv til den første af potentielt tre kampe.

TTH kom godt fra start, da de knap 2.400 tilskuere så årets TTH spiller, Rasmus Kier, bringe hjemmeholdet foran 1-0. “Gulvkluden” aka Bo Spellerberg scorede ganske vist til 1-1, men nærmere kom HØJ aldrig på sejren.

10 minutter inde i første halvleg så Flammens udsendinge noget, som nærmest førte til et kryds i kalenderen. 2 meter og 11 centimeter formåede at lave en finte, som blev efterfulgt af et gennembrud og slutteligt en scoring. Markussen bragte dermed hjemmeholdet foran med 9-5.

10 minutter senere sørgede han for, at krydset faktisk blev sat, da han steg op fra 12 meter og sendte bolden i nettet. I mellemtiden var HØJ gået i stå, så føringen var blevet øget til 7 mål.

TTH kunne gå til pause med en fem måls føring, som trods alt føltes komfortabel – 17-12.

I anden halvleg var Ronnie Nicolaisen en mur, som gør at han bliver dagens drage. Selv da “Gulvkluden” på et straffekast skød efter hovedet på ham (men heldigvis missede), holdet han bolden ude af målet.

Ronnie Nicolaisen endte på 44% i målet, hvilket tydeligt viste, at TTH har højere individuel kvalitet. TTH spillede på ingen måde prangende, men det var tilstrækkeligt til, at det første stik blev taget i kampen om overlevelse.

Tirsdag kan dragerne sikre overlevelse, hvis de får et point i Roskilde. Husk, at TTH Holstebro givet Flammen billetter til de første 25 drager, som vil til djævleøen og sikre, at sæsonens sidste hjemmekamp er spillet i Stalden.