Filetteret i fiskerbyen

Team Tvis Holstebros damer er ude af kampen om DM-guldet efter en katastrofal returkamp i semifinalen mod Team Esbjerg. Forspringet fra første kamp var forduftet ved pausen og i anden halvleg fik TTH en behandling, som gav minder om den skæbne der tilfalder fisk fanget af den sydvestjyske fiskeindustri.

Med fem mål i bagagen havde Team Tvis Holstebros damer et fint udgangspunkt for dagens returkamp i Dokken i Esbjerg. Ved pausen var forspringet dog tabt med stillingen 13-8  og i anden halvleg røg TTH-spillerne helt ud hvor de ikke kunne bunde.

Kort inden pausefløjtet så Esbjerg-stjernen Estavana Polman rødt da hun blev tacklet af Camilla Herrem og reagerede ved at skubbe TTH-spilleren ud over sidelinjen. Det kunne ligne en lille gave fra dommerne til TTH, men viste sig i stedet at være lidt af en bjørnetjeneste. Esbjerg kom ud fra omklædningsrummet som lyn og torden og TTH tabte de første ni minutter af anden halvleg 9-1.

Ud over de store problemer med angrebsspillet, så det heller ikke for godt ud i den anden ende. Silje Solberg havde ifølge TV2 en redningsprocent på 4 (!), men fik heller ikke meget hjælp af en forsvar, som havde mere end almindeligt svært ved at matche de stærke borebisser eller fiskerpiger – vælg selv metafor!

Kampen sluttede 31-19 og et nederlag på 12 mål var desværre ret fortjent på en dag, som ingen af de hvidblusede rigtig ramte. Det er derfor svært at pege på en Dagens Drage, men æren går til Nathalie Hagman, der blev topscorer med fire mål, heraf et på straffekast.

Metaljagten er dog ikke helt slut endnu. Forud venter DM-bronzekampe og finalen mod Lada i Cup Winner’s Cup. Damerne er dermed sikre på minimum en europæisk sølvmedalje, men det er trist at jagten på en dansk af samme eller højere karat skulle slutte så brat.