Et point med lodder og trisser

Anders Petersen. Foto: hfoto.dk

Med en scoring 20 sekunder før tid sikrede Team Tvis Holstebro sig et point mod Sønderjyske i sæsonens første hjemmekamp. Ligesom i sæsonåbneren mod Aarhus var angrebet mangelfuldt, mens Jonas Hansen skinnede i målet.

Sønderjyske vandt med ti, da de besøgte Gråkjær Arena i sidste sæsons sidste hjemmekamp. Historien var ved at gentage sig, da sønderjyderne besøgte Gråkjær Arena i denne sæsons første hjemmekamp. Foran med fem tog gæsterne sig heldigvis en blunder og med Jonas Hansen som en sikker sidste skanse kom hjemmeholdet tilbage i kampen og sikrede sig et point.

Anders Petersen var tilbage på sin tidligere hjemmebane og gjorde livet svært for TTH i første halvleg. Ved pausen stod det 10-14 og det så en kende håbløst ud.

Med to sønderjyske spillere på udvisningsbænken havde vestjyderne en gylden chance for at komme ind i kampen igen efter pausen. TTH formåede dog ikke at udnytte situationen. Til gengæld var Jonas Hansen klar til at tage fra da han fra halvlegens begyndelse erstattede Rasmus Lind i målet.

Søren Hansen så til gengæld ikke for godt ud da ex-Skjernspilleren Andreas Toudahl snørede ham med en fodfinte og Anders Petersen fik med en dobbeltredning sin redningsprocent op på 52. Efter godt ti minutter af anden halvleg nåede Sønderjyskes føring op på fem mål, 14-19.

Men så begyndte det at gå den anden vej. Sønderjyske trak en udvisning og Magnus Bramming eksekverede det medfølgende straffekast sikkert. Redningsprocenten nåede også op på 50% for Jonas Hansen, igen en klar Dagens Drage. Med godt ti minutter tilbage af kampen stod det lige, 19-19, ved Patrick Wiesmach, og et par minutter senere 22-20.

TTH havde vundet de ti minutter med 8-1, men intet godt varer evigt. Sønderjyske gik over til at spille med to stregspillere og det gav muligheder i angrebet. Et par minutter før slutfløjtet var sønderjyderne foran med to mål, 23-25, men med et succesfuldt indspil til Søren Hansen og et mål af Allan Damgaard kom TTH tilbage på status quo, og det holdt kampen ud.

Når slutspilspladserne skal fordeles til foråret kan TTH godt komme til at savne det point, de satte til i dag. Trods tilgangen af bl.a. Anders Petersen og Andreas Toudahl er der næppe mange der forventer at Sønderjyske valser ind top 4, så aftenens kamp var en af dem, der normalt skal vindes.

På plussiden tæller, at vestjyderne i perioder fik vist, at holdet kan spille solidt, hurtigt angrebsspil. Forsvaret var igen stabilt og Jonas Hansen en mur. Og Sønderjyske fik trods alt kun et point med fra Gråkjær Arena denne gang – og ikke to, som ved de seneste to besøg.