Et lystspil

Team Tvis Holstebros herrer fulgte onsdagens gyser i Aarhus op med et lystspil da Viborg HK søndag var på besøg i Gråkjær Arena. Der var aldrig spænding om kampens udfald og TTH er fortsat ubesejret i ligaen.

Team Tvis Holstebros herrer fulgte onsdagens gyser i Aarhus op med et lystspil da Viborg HK søndag var på besøg i Gråkjær Arena. Der var aldrig spænding om kampens udfald og TTH er fortsat ubesejret i ligaen.

Tilskuerne gik forgæves efter spænding i søndagens kampe i Gråkjær Arena. Først tromlede TTH’s damer FIF med 42-31 og derefter fulgte herrerne trop mod VHK. TTH’s herrer havde tydeligvis fået ugens ration af spænding i onsdagens kamp mod Aarhus og leverede søndag et hyggeligt lystspil uden den store spænding.

Team Tvis Holstebro satte tingene på plads fra begyndelsen. 5-1 og 7-2 lød et par af stillingerne og selvom Viborg kom på 7-5, var de grønne aldrig i nærheden af at skabe spænding i kampen. Pausestillingen var 19-10.

TTH havde fornemt fat i forsvaret og Rasmus Lind tog en god del af de bolde, der kom igennem. Lind har stået i skyggen af en storspillende Anders Petersen i sæsonens begyndelse, men fik lov at stå hele kampen og holdt et højt niveau.

Det gode forsvarsspil gav masser af kontrachancer, som de unge fløjkometer Patrick Wiesmach og Søren Nørgaard sikkert eksekverede. Samtidig var angrebet i et noget højere gear end mod Aarhus. Boldene blev hældt ind til Søren Hansen på stregen, som blev topscorer med otte mål. Han er også Dagens Drage.

Anden halvleg gik med at bytte mål. Hjemmeholdet havde en mindre scoringskrise efter 28 mål, men da var føringen på godt ti, så det gjorde hverken fra eller til. Da de sidste 30 minutter var spillet, stod der 36-27 på måltavlen.

”B-kæden” kom ind i anden halvleg. Meget sigende for truppens store bredde i denne sæson betød det spilletid til Heino Holm Knudsen, Joacim Ernsstson og Morten Nyberg. De havde ingen problemer med at matche VHK’erne, der endnu har til gode at vinde en kamp i denne sæson.

VHK-holdets manglende kvalitet har dog en simpel årsag. Herrerne har altid stået i skyggen af damerne i VHK, også økonomisk. Der var ikke en eneste grøn fantrøje at se i Gråkjær Arena. De var allesammen i Grenaa, hvor VHK-damerne spillede Champions League-kvalifikation. For de grønne herrer er 1. division meget tættere på end Champions League.

For en af de grønne havde kampen en særlig betydning. Den tidligere TTH-spiller René Bach Madsen satte for første gang sine håndboldsko i Gråkjær Arena. Efter fire år i spansk og tysk håndbold skiftede han før denne sæson til VHK. Det blev dog kun til et enkelt mål og ikke til så meget spilletid for venstrebacken, som Flammen kårede til Årets Drage 2004-2005.

Mens VHK må kigge nedad i tabellen, har TTH øjnene fokuseret på stjernerne. Dagens sejr kunne have været større, men spillerne valgte fornuftigt nok at spare nogle af kræfterne til på fredag, hvor Gråkjær Arena lægger gulv til et gedigent topbrag når AG København kommer på besøg. Kampen gælder retten til forsat at være ubesejret i årets liga. TTH har en noget bedre chance mod AGK end i forrige sæson, bl.a. takket være tilgangen af Jakob Green, der jo kender AGK-cirkusset indefra. Nogen gentagelse af søndagens kamp bliver det dog næppe.