En lektion i pokalfinale

Pokalveteranerne fra GOG fik ikke et ben til jorden, da TTH sikrede sig klubbens første pokaltitel nogensinde. Flot bakket op af 500 medrejsende vestjyder, gav bondeholdet fynboerne en lektion i fremragende håndboldspil og dominerede de sidste 45 minutter af kampen.

Pokalveteranerne fra GOG fik ikke et ben til jorden, da TTH sikrede sig klubbens første pokaltitel nogensinde. Flot bakket op af 500 medrejsende vestjyder, gav bondeholdet fynboerne en lektion i fremragende håndboldspil og dominerede de sidste 45 minutter af kampen.

Dagens pokalfinale var reelt afgjort efter godt et kvarter af kampen, kan i bagklogskabens lys konstateres. Vestjyderne gjorde 7-7 til 7-9 og så sig siden ikke tilbage. Det var dog svært at vide på tilskuerrækkerne, hvor det var svært helt af tro på det mirakel man så udspille sig på banen i NRGI Arena.

Vestjyderne havde helt fat i fynboerne i forsvaret. Når GOG kom tromlende efter et hurtigt opgiverkast var TTH-spillerne klar og GOG’s varemærke, kontraspillet, fik TTH også stukket en kæp i hjulet på. De nemme kontramål blev forpurret af et stærkt kæmpende og raskt løbende TTH-hold. Samtidig blev der spillet med stor tålmodighed i angrebet, hvilket lønnede sig gang på gang.

Halvlegsstillingen var 16-11, det sidste mål sat ind på et straffekast af Lars Rasmussen efter pausefløjtet. Tvivlen nagede dog stadig – GOG måtte da have nogle tricks i ærmet, der kunne vende kampen i anden halvleg.

Fynboerne gjorde hvad de kunne for at bringe spændingen tilbage i kampen, men intet bed på de stålsatte vestjyder. Fire måls forskel, 19-15, efter otte minutter af halvlegen, var der bedste GOG kunne præstere. Ti minutter før tid var TTH foran med ni mål, 26-17, og stemningen i det vestjyske hjørne af arenaen nærmede sig eufori.

De sidste minutter af kampen blev reserverne sat ind og GOG fik lov at pynte lidt på resultatet, som blev 31-25. Alle på bænken kom på banen, lige bortset fra Christian Cederholm, der egentligt havde indstillet førsteholdskarrieren i 2000, men som var med som gardering i forsvaret. TTH-holdet talte altså ikke mindre end to spillere, der var med da GOG i sin tid slog Tvis KFUM ud af slutspillet.

Heino Holm Knudsen blev fortjent kåret til årets pokalfighter, men dagens sejr tilhører ikke en enkelt spiller. Hele holdet kæmpede indædt og kampgejsten ligefrem lyste ud af spillerne. En Dagens Drage skal dog kåres, og æren tilfalder Michael Bruun, der fra første sekund lignede een der gerne ville have den pokalmedalje og vinde en titel for den klub han har været en del af i så mange år. Søren Tau og Joacim Ernstsson fortjener dog også et ekstra skulderklap for deres indsats, ligesom naturligvis årets pokalfighter.

At vinde en pokalfinale kræver dog mere end vilje og TTH-trænerne Claus Urenholdt og Arne Damgaard skal have stor ros for at have lagt den strategi, der var nøglen til at knække fynboerne.

Der blev kvitteret for det flotte spil på tilskuerpladserne. De 500 vestjyder i hvidt dominerede lægterne som TTH-spillerne dominerede banen og slagsangen ”Urnis Hvide Hær” har næppe nogensinde lydt så godt. Det var en sand fornøjelse at være med til. Glæden er stor og julen varer lidt længere i Tvis, Holstebro og omegn i år.