En flot sæson kronet med sølv

Team Tvis Holstebro damer kronede en flot sæson med DM-sølv efter et nederlag på to mål i Ikast. Vestjyderne kunne ikke hamle op med FC Midtjyllands friske ben efter en lang, og fabelagtig, sæson.

T.R. Stefansdottir og R. Jonsdottir. Foto: hfoto.dk

Team Tvis Holstebro damer kronede en flot sæson med DM-sølv efter et nederlag på to mål i Ikast. Vestjyderne kunne ikke hamle op med FC Midtjyllands friske ben efter en lang, og fabelagtig, sæson.

Efter en lang sæson står Team Tvis Holstebros damer med EHF Cup’en og DM-sølv. Det er historisk, utroligt, flot og fantastisk, selvom det selvfølgelig aldrig er rart at “tabe” sølv.

Men det lå i kortene at det ville blive svært at tage guldet mod FC Midtjylland. Midtjyderne var friske og fuldtallige, mens en lang sæson med dansk og europæisk håndbold havde sat sine spor hos vestjyderne. Før den anden finalekamp havde Anna Loerper tilmed sat sig på skadesbænken ved siden af Iwona Niedzwiedz, så der var ikke mange bagspillere at vælge imellem for TTH-tæmmer Niels Agesen.

Fredagens kamp i Ikast var, trods det, meget lige. Ved pausen stod der 11-11. TTH kom dog aldrig i nærheden af at være foran med de fem mål, der ville give guld. Kampen sluttede med de hæderlige cifre 24-22, der gav FCM en samlet sejr på 51-45.

Som i den første kamp sørgede midtjyderne for at stikke en kæp i hjulet på vestjydernes kontramaskine, der i forvejen var mærket af det hårde program i de seneste uger. Det var derfor op til vestjydernes ordinære angrebsspil at sætte målene ind og her var det kun Dagens Drage, Kristina “Mulle” Kristiansen, og Ann-Grete “AG” Nørgård, der havde tur i den. AG’s træfsikkerhed var dog ikke helt i top, hvilket to brændte straffekast vidner om.

Nycke “rot” Groot og resten af ulvekoblet fortsatte det aggressive forsvarsspil fra første finalekamp. Udover at kaste grus i den vestjyske angrebsmaskine, kastede det også en del udvisninger af sig. Vestjyderne var dog også indstillet på at spille med og i slutningen af kampen var der sjældent 14 spillere på banen samtidig.

I det midtjyske mål spillede Sabine Englert sig op i løbet af kampen og havde en stribe vigtige redninger mod slutningen af kampen. Sandra Toft leverede dog også en god kamp i den anden ende af banen, hvor hun bl.a. reddede to straffekast.

Det er et noget andet TTH-mandskab, der løber på banen til efteråret. Mange spillere er skiftet ud – men kursen er sat. I 1983 vandt Holstebros bedste håndbolddamer DM-sølv. I 2013 gjorde de det igen. Lad os ikke håbe der bliver så længe mellem medaljerne i fremtiden – og lad os håbe, det bliver guld næste gang!