En eftermiddag i cirkus

Lørdag eftermiddag var det Team Tvis Holstebros tur til at besøge AG Københavns vestegnske håndboldcirkus. Det gik TTH som det er gået langt de fleste af de tidligere besøgende: Hjemmeholdet svingede domptørpisken og gæsterne måtte danse derefter.

Lørdag eftermiddag var det Team Tvis Holstebros tur til at besøge AG Københavns vestegnske håndboldcirkus. Det gik TTH som det er gået langt de fleste af de tidligere besøgende: Hjemmeholdet svingede domptørpisken og gæsterne måtte danse derefter.

Et hurtigt kik i tabellen vil vise at AG København er ubesejrede i ligaen i denne sæson. Kun Skjern og Bjerringbro-Silkeborg har formået at fravriste stjerneparaden point. Det var Team Tvis Holstebro ikke i nærheden af at ændre på, da vestjyderne lørdag eftermiddag var på besøg på vestegnen.

Så man kampen hjemme foran fjernsynet, kunne man have slukket efter ni minutters spil og ville alligevel have fået det meste med. Med cifrene 7-1 på måltavlen var kampen så godt som afgjort. Samtidig havde kampens største drama fundet sted. I et TTH-angreb fik Petar Nenadic direkte rødt kort for at have slået Joakim Boldsen, mens Boldsen selv blev så tosset, at han trak en udvisning. TV-billederne giver ikke noget klart billede af situationen, men Nenadic kan under alle omstændigheder se frem til en karantæne.

AGK’s føring fra kampens start blev grundlagt på dårligt angrebsspil fra TTH, der prompte blev straffet med københavnske kontraer. Paradoksalt nok så fraværet af Nenadic ud til at hjælpe på TTH-spillet. I al fald lavede Lars Erik Bjørnsen TTH’s første rigtige mål umiddelbart efter Nenadic havde sat sig på tilskuerrækkerne. Og straks derefter scorede Michael Damgaard TTH’s første kontramål.

Den unge Damgaard var i det hele taget kampens store lyspunkt set med TTH-øjne. Han viste nogle af de individuelle kvaliteter vi ellers bedst kender fra Nenadic og scorede ni mål. Det gør ham til Dagens Drage. Samtidig fik TTH reduceret mængden af fejl i angrebet og lagt nogle bolde ind til Søren Tau og Søren Hansen på stregen. Ved pausen var AGK’s føring reduceret til tre mål, 18-15.

Anden halvleg åbnede desværre præcis som første. AGK svingede pisken og pludselig var hjemmeholdet foran med ni mål. Den føring holdt kampen ud og slutresultatet 35-26 viste at Vestegnens helte er en klasse over Vestjyllands ditto. Kampen viste også, at vi roligt kan glæde os til at få Jakob Green til det vestjyske. Som fremskudt spiller i AGK’s 5-1-opdækning stak han nogle solide kæppe i TTH’s angrebshjul.

Ligaen er mere lige end den har været i umindelige tider. Med to kampe igen er pladserne fra to til otte endnu ikke fordelt. TTH ligger pt. nummer fem med 31 point, samme pointtal som Århus og Nordsjælland. Det er nu at pointtab til hold som Lemvig begynder at gøre ondt for TTH. Det betyder at en plads i top fire kræver sejre over BSV og Århus – og sandsynligvis uden Nenadic på holdkortet. Det bliver ikke nemt – men dog nemmere end at slå AGK.