Dragerne fandt melodien til sidst

Team Tvis Holstebro fandt melodien i det sidste kvarter da vestjyderne tirsdag besøgte Silkeborg. Sejren på 25-28 var den midtjyske kapitalalliances første nederlag på hjemmebane i mere end et år.

Der skulle gå 47 minutter af aftenens kamp før de vestjyske gæster førte for første gang, men da først de havde fundet melodien, holdt de den. Efter 13 måneder som ubesejrede på eget gulv, måtte Bjerringbro-Silkeborg gå fra banen med en nederlag på 25-28.

Et solidt hug af Jonas Larholm, der ellers i store dele af kampen havde lignet Allan Simonsen på et dansegulv, bragte TTH foran med 20-21, og pludselig kunne vestjyderne spille håndbold igen.

Ved pausen stod det 13-10 og havde Jac Karlsson ikke reduceret for TTH i sidste sekund, ville vestjyderne have gået i omklædningsrummet efter otte minutter uden mål. Der var mange falske toner i TTH-spillet, og selvom BSV også spillede en skramlet omgang musik, var der ikke meget, der tydede på, at de sortblusede ikke ville trække sejren i land.

Efter pausen var der ikke meget, der ændrede sig før Larholms hug. Og ret beset fik TTH ikke lukket kampen, men blot byttet om på rollerne, så det nu var vestjyderne der førte an og midtjyderne der halsede efter.

Spændingen var ikke forsvundet. Da Peter Balling blev udvist i det 57. minut ved stilling 24-27, fik BSV en sidste mulighed for at spænde ben for TTH. Heldigvis fik Magnus Bramming lukket kampen med sin kun anden scoring.

Det hele endte som det skulle. TTH blev det første hold der slog BSV på eget gulv siden vestjyderne var på besøg i oktober 2014. Dagens Drage er Peter Balling, der igen viste initiativ i angrebsspillet. Klart bedst skydende var dog Patrick Wiesmach med syv mål på syv forsøg.

TTH ligger nu nummer fire i ligaen med 14 point, et point efter Aalborg, Skjern og Bjerringbro-Silkeborg på de tre øverste pladser.