Det skulle have været så nemt…

Christian Albertsen, TTH - ÅH, 2012. Foto: hfoto.dk

Forskellen mellem de to hold var tydelig de første 13 minutter, men desværre svingende de sidste 47 minutter. TTH fik dog på trods af mange brændte chancer og tekniske fejl hevet sejren hjem på 25-29.

Lad det være sagt med det samme, der havde været talt med store ord før dagens kamp af Klavs Bruun. Det var tydeligt da de første 13 minutter blev vundet med 7-0 af gæsterne. Energien var meget godt eksemplificeret ved at Allan Damgaard var nede at ligge efter bolden 3 gange i løbet af 15 sekunder.

TTH gjorde alt rigtigt de første 13 minutter, det offensive forsvar fungerede til punkt og prikke, mens specielt Damgaard brødrene sørgede for de vigtige scoringer i den anden ende. Jonas Hansen havde ikke meget arbejde i kampens første kvarter, og det der kom forbi forsvaret klarede han nemt.

Efter 13 minutter begyndte TTH forsvaret dog at falde, og så kom skytterne til deres ret, specielt over midten. Mens koncentrationen begyndte at svigte hos gæsterne blev Skanderborg Hallen mere og mere tændt.

2 gange i træk formåede en Skanderborg spiller at snuppe bolden fra en driblende TTH spiller, og hjemmeholdet fik sig stille og roligt sneget ind i kampen. Specielt den sidste skanse hos Skanderborg pillede pynten af TTH. Både Bramming og Wiesmach havde det specielt svært kampen igennem.

Flammens udsendinge håber bestemt på at Hauge og Krickau har sat mange plusser ud for den tidligere TTH spiller Christian Albertsen. Efter Christian havde brændt sin første afslutning, scorede han de næste 5, og var en væsentlig mand i at holde liv i Skanderborg håndbold.

Ved stillingen 8-10 tager Klavs Bruun sin timeout, og det hjælper lidt. Lidt af gejsten kommer tilbage i TTH mandskabet som virkelig havde spillet 10 uinspirerende minutter. Gæsterne kunne dog gå til pause med 9-12.

Pausethen havde desværre ikke haft den ønskede effekt, og mens TTH stadig var mentalt til pause begyndte udvisningerne at sidde let til TTH hos de to dommere. TTH tabte dog heldigvis kun de to perioder de havde med to mand i undertal med et mål hver.

TTH fortsatte dog det langsomme og ukoncentrerede spil, og pludselig var hjemmeholdet med 12 minutter igen på 18-18. Hjemmeholdet fulgte godt med i kampens næste 3 minutter indtil 20-20, hvorefter TTH strammede hjelmen og Damgaard og Patrick bragte TTH på 20-22.

Den efterfølgende periode med 6 mod 4 udnyttede gæsterne til prikke og kom igen foran med 4 ved stillingen 21-25. En disciplineret indsats de sidste 6 minutter gjorde at Skanderborg på trods af en timeout ikke formåede at hente gæsterne.

TTH går derfor sejrigt videre mod Final 4 med en sejr på 25-29.

Igen i dag var ti målsskytten Michael Damgaard der bliver dagens drage. Det var tydeligt at han og storebror Allan var de bærende kræfter på en dag hvor alt fra det første kvarter skal huskes, og resten kan glemmes.

Team Tvis Holstebro går sammen med de andre favoritter, Aalborg, Skjern og KKK videre til Final 4 i marts.