Dag og nat i Ostseehalle

Mørket sænkede sig i pausen af dagens bronzekamp mod FC Porto. Efter en fin første halvleg fulgte en dårlig anden halvleg, som forvandlede metalforventning til skuffelse. Portugiserne vandt den jævnbyrdige kamp 26-28.

I dagens “taberfinale” i EHF Cup delte Porto og TTH på børnehavemanér kampen mellem sig. TTH fik første halvleg, mens Porto fik den anden. Begge halvlege fulgte nogenlunde samme mønster: Først etablerede hold A en føring, som hold B derefter indhentede før hold A trak fra til slut. Så er det naturligt nok en fordel at have den sidste halvleg.

FC Porto startede ellers kampen med lyn og torden og kom på 0-2 i første minut. Vestjyderne kom dog hurtigt med, mens scoringstempoet kom lidt ned. 4-4 blev til 7-4 i TTH-favør fra det sjette til det sekstende minut, hvor Magnus Andersson på Porto-bænken tog kampens første time-out. Ved 9-9 med ti minutter til pause indtraf ækvivalenspunktet og så var det Patrick Westerholms tur til at tage time-out. Han har muligvis sagt noget rigtigt, for kort før pausen var føringen igen oppe på tre mål, før Porto fik pyntet lidt på det. Ved pausen stod der 16-14 på tavlen.

Sebastian Frandsen begyndte anden halvleg med at redde sit tredje straffekast, men det var en enligt lystpunkt i halvlegens begyndelse. Mens TTH i første halvleg havde været noget bedre end Porto på både træfsikkerhed og redningsprocent, var det nu omvendt. Et målmandsskifte i den portugisiske ende viste sig som et klogt træk, da indskiftede Thomas Bauer tog omtrent hver anden bold, der nåede indenfor målrammen. Først efter syv minutter fik just indskiftede Thomas Damgaard sat halvlegens første mål ind for TTH, mens Porto havde lavet fire.

Næste TTH-mål var nr. 100 fra Magnus Brammings hånd i denne sæsons EHF Cup. Det gør ham til topscorer – medmindre Hans Lindberg scorer 25 mål for Füchse Berlin i finalen.

Halvvejs i halvlegen bragte Kay Smits lighed til pointtavlen, da han scorede til 21-21 på straffekast. Desværre var det ikke et signal til et skifte i kampen, som i stedet fulgte modellen fra første halvleg. Vestjyderne gik syv-mod-seks, men det gav desværre to-tre gratis mål til Porto, mens TTH var mindre dygtige til at udnytte portugisernes liberale brug af den omdiskuterede regel. Med knap syv minutter tilbage af kampen fik portugiserne kampens første firemålsføring, 23-27.

En opsang fra Westerholm og lidt portugisisk gummiarm bragte dog spændingen tilbage i kampen. Med knap fire minutter til slutfløjtet stod det 26-27 og Sebastian Frandsen, Dagens Drage, snuppede endnu et straffekast. Desværre kom TTH aldrig tættere på i anden halvleg, som sluttede med cifrene 26-28 på måltavlen.

I virkeligheden var dagens kamp måske et meget fint billede på en sæson, hvor det fremragende og det forfærdelige er gået hånd i hånd, og hvor det har været lige ved og næsten indtil flere gange. Et ekstra mål mod Sønderjyske i slutspillet og sæsonen havde ikke været forbi endnu. Et par fejl færre og en redning kunne havde givet EHF Cup bronze. Godt der er en ny sæson til efteråret.