Cirkus København uden bid

Rasmus Lind, TTH-LTH, 2011. Foto: hfoto.dk

Onsdag aften havde Team Tvis Holstebro og Gråkjær Arena inviteret til tophåndbold. Hjemmeholdet tog imod KIF Kolding København med åbne arme og tilsidesatte herefter alle høfligheder og vandt stilsikkert med cifrene 32-23 (17-12)

2.5 tusinde tilskuere var her til aften vidne til en håndboldkamp, som fra første fløjt havde alt, hvad man som tilskuer kan ønske sig af et opgør mellem første- og andenpladsen i Boxer Herreligaens gruppe 1.

Selvom KKK udraderede Skjern håndbold i seneste runde, var TTH ikke indstillet på at lægge sig ned. KKK skulle derfor bruge 4 minutter, før de fik passeret 300-kamps jubilaren og ikke mindst fødselaren Rasmus Lind. Stillingen 0-0 skulle i løbet af kampen blive passé, at det var det nærmeste, de kom på hjemmeholdet.

Allan Damgaard tog over, hvor bror Michael slap i grundspillet og scorede til 2-0. Udeholdet havde store problemer med hjemmeholdets offensive forsvar. Eneste spiller fra gæsterne, der gjorde væsen af sig, var Lukas Karlson, som forventeligt bidrog med enmandspræstationer.

I forhold til de tidligere opgør mellem jyderne og københavnerne var der gang i TTH-angrebet. Efter godt 10 minutters spil var der derfor scoret 12 mål – seks mål til hver. Herefter mente Allan Damgaard, at gæsterne havde fået gaver nok og skiftede i bedste Fast & Furious-manér gear og hamrede højrefoden i bund.

Den lille, normalt meget fodrappe spiller viste en ny side af sig selv. Klavs Bruun havde end ikke set de løbeskud, han sendte af sted, til træning. For TTH var det stolpe ind, mens det for Kim Andersson og resten af slænget var stolpe ud. Fusionsspillerene havde fået en meget stor respekt for TTH’s andenmålmand Rasmus Lind.

Rasmus er virkeligt trådt i karakter, mens Jonas Hansen fortsat døjer med hjernerystelse. Hvor den ene Jonas er ude, hjalp den anden Allan Damgaard med målorgiet, og hjemmeholdet kunne derfor gå til pause foran sensationelt 17-12.

I pausen snakkede udeholdet om, at der skulle vises moral og rygrad. To elementer som TTH havde vist meget af i første halvleg. Begge hold fortsatte som i første halvleg. TTH trak fortsat det længste strå.

Gæsterne forsøgte at sætte tempoet ned, men de tekniske fejl hobede sig op. Rasmus Lind og forsvaret fastholdte fanen højt, hvilket skabte rodløshed og dalende hoveder blandt det trissende KKK-angreb.

Der var svingdør i Koldingmålet, hvor både Cleverly og Hvidt forsøgte at pille pynten af Allan Damgaard, men da det lykkedes, var det som en rodbehandling på Grev Ingolf – kosmetisk og uden reel betydning.

I kampens sidste fase blev det derfor kun et spørgsmål om, hvor jublende de 2.5 tusinde skulle forlade Gråkjær Arena. Som tilfældet også var søndagens opgør med Aarhus Håndbold, blev kampen afsluttet med tre af de helt unge kræfter, Nørager, Bitsch og Thøgersen.

Før Århus i morgen tager imod Skjern, har TTH dermed tre point til de demoraliserede Grønne, mens et nederlag i morgen til Århus vil betyde, at deres sæson er slut. Lørdag skal TTH følge op på den flotte præstation ude i Gorenje Velenje i den fortsatte kamp for en EHF-medalje.

Dagens drage: Rasmus Lind.
Der er efter aftenens kamp mange grunde til at hylde hele Holstebros målmand, der desværre forlader klubben efter denne sæson. Nostalgi og beundring. Intet mindre. Rasmus fejrede sin kamp nummer 300 og 32-års fødselsdag på den flottest mulige måde.