Cirkus Albertslund

KIF Kolding København (KKK) slog i seneste kamp pokalmestrene fra Skjern, men mødte i dag ægte Vestjysk håndbold. Den vestjyske lillebror fra Team Tvis Holstebro slog KKK med et mål, 24-23.

Det burde aldrig være blevet så spændende, men syv målløse minutter i anden halvlegs indledning og en pause til Östlund kostede et fire måls forspring. Torbjørn Bergerud måtte derfor hive fire straffekastredninger op af hatten, et af disse et minut før tid.

Flammens udsending på Sjælland havde onsdag aften hevet en uindviet med til håndbold i hvad jyderne kalder for København. Denne uindviede kiggede i pausen på mig og spurgte “om dette cirkus virkelig var håndbold nu til dags?”. Det spørgsmål må være op til håndbold folket at besvare.

På banen var første halvleg en okay håndbold kamp. Begge hold spillede fysisk og overraskede på ingen måde hinanden. Team Tvis Holstebro spillede disciplineret angrebsspil, hvilket gav fornuftige chancer til såvel Östlund som Balling. Særlig Peter gav i glimt smagsprøver på, hvad der kan vente når sæsonen hedder ’17/’18.

Efter pausen havde Kasper Hvidt fundet storspillet. Næsten 10 minutter skulle der gå før gæsterne passerede ham. TTH spillede på ingen måder dårligt, men var bare blevet læst. Heldigvis lod Bergerud sig inspirere og holdt derfor sit mål rent i syv minutter. Efter 20 minutter af anden halvleg var der derfor alene scoret 10 mål, 4 til de egentlige gæster og 6 til KKK.

Herefter fandt TTH igen vejen til netmaskerne og med fem minutter igen begyndte flere af de, ifølge halspeakeren, 2.600 tilskuere at udvandre. Men intet er slut før manden med den høje hat har sagt farvel og sådan var det også i cirkusset her til aften. KKK kom næsten tilbage, men takket være redninger af Torbjørn Bergerud og brændt straffekast af Bo Spellerberg blev det ved næsten.

En flot defensiv indsats betød at 24 mål var nok. Særlig ros går til dagens drage, Torbjørn Bergerud, der viser hvad der har gjort ham til første målmand i Team Tvis Holstebro og på det norske landshold, men også til treer-blokken der kæmpede hårdt med den bøvede Viudes og også til Thøgersen der spillede en god forsvarskamp på sin fløj.