Bruuns bronzemirakel

Klavs Bruun og dragerne stod for et sandt håndboldmirakel da de onsdag aften hentede bronze i Skjern. Bagud med syv ved pausen vendte dragerne fuldstændig kampen i anden halvleg, som blev vundet med ni mål.

2.180 mennesker var onsdag aften vidne til et sandt håndboldmirakel i Skjern. TTH forsvarede den spinkle hjemmesejr i kampen om bronze ved at vinde anden halvleg med 13-4 – og hele kampen med 19-21.

Ikke meget fungerede for de hvide i første halvleg. Halve og hele afslutninger blev brændt på Tim Winkler i Skjern-målet og det gav en stribe nemme kontramål i den anden ende. TTH var foran med 0-1, men resten af halvlegen stod der Skjern på.

Mod slutningen var der deciderede opløsningstendenser at spore hos TTH, tendenser, som en time-out ikke formåede at dæmme op for. Ved pausen stod det 15-8 og Skjernspillerne kunne allerede mærke medaljen om halsen.

Det ville Klavs Bruun og TTH dog anderledes. Dragerne gik over til en meget offensiv forsvarsopstilling. Samtidig begyndte Jonas Hansen i TTH-målet at hive den ene redning frem efter den anden, så han til sidst havde en redningsprocent på 55, 3 % mere end Tim Winkler i den anden ende.

De sidste tyve minutter af kampen stod der TTH på. Skjern havde meget svært ved at komme til ordentlige afslutninger og selvom TTH stadig brændte lidt rigeligt på Tim Winkler, var tendensen klar på måltavlen.

Med knap fem minutter tilbage af kampen kom så udligningen, som ville sende bronzen nordpå. En straffekastredning af Rasmus Lind var med til at sikre at Skjern ikke, som så ofte før, snuppede sejren til sidst. I stedet var det TTH der med to mål cementerede sejren.

Dragerne kunne danse med de tilrejsende TTH-tilhængere, mens de grønne og deres slæng fortrak fra kamppladsen.

Det er værd at gentage for det er svært at tro: TTH vandt anden halvleg med 13-4. Det er utroligt, fantastisk og ja, mirakuløst. Det bygger på stenhård defensivt arbejde og målmandsspil af høj klasse hos Dagens Drage, Jonas Hansen.

I angrebet var der længere mellem snapsene, men der var dog brødrene Damgaard og de havde, modsat den første bronzekamp, varme i skudarmen. Allan Damgaard lavede fem mål på otte forsøg, mens Michael Damgaard stod for seks mål på tretten forsøg.

Dagens kamp var den sidste i dragehammen for en stribe spillere: Jakob Thoustrup, Morten Nyberg, Klaus Thomsen og de unge håb Christian Albertsen, Johan Meklenborg og Lars Skaarup. Samtidig forlader Michael Bruun klubben efter et imponerende antal sæsoner som spiller og senest træner. De skal alle have et stort tak for indsatsen – og et velkommen hjem, hvis håndboldens uforudsigelige kontraktmarked bringer dem vestpå igen!

TTH har vundet tre DM-bronzemedaljer siden 2009, men denne sæsons sejr må være den sødeste: Der er intet bedre sted at hente medaljer end Skjern.