AaB Håndbold ude af Nordea Cup

Med det andet nederlag i sæsonen indtil nu blev det til pokalexit for AaB Håndbold, der tabte en medrivende og intens pokalkvartfinale med 31-28 i Aalborg Stadionhal. Ti mål af Henrik Toft Hansen.

Begge hold lagde ud i højt tempo, og i flere tilfælde i de første minutter betød det brændte chancer og misforståelser. I målet kom Søren Rasmussen dog rigtigt godt i gang med tre redninger alene i de første fem minutter. I den modsatte ende var især tilbagevendte Henrik Toft Hansen skarp. Efter omtrent ti minutters spil nettede han for tredje gang til stillingen 7-4.

Midtvejs i halvlegen blev den føring udbygget med et enkelt mål, da Mattias Gustafsson scorede til stillingen 11-8, og et minut senere havde André Jørgensen udbygget denne føring til 12-8 efter forudseende forsvarsspil af Henrik Toft Hansen.

De næste ni minutter gik AaB-spillet dog næsten i stå, og langt de fleste chancer blev brændt. Således fik hjemmeholdet blot scoret et enkelt mål i denne periode. Gæsterne var heldigvis også ret uskarpe, men fik dog hentet lidt ind på AaB. Stillingen inden de sidste seks minutter af halvlegen var 13-11.

I en hektisk slutfase havde AaB en god mulighed for at bringe sig på 16-14, da hjemmeholdet var en mand i overtal, men en kombination af gode parader fra Tvis-Holstebro-spillerne og en velspillende Mikael Bruun i målet holdt AaB’erne fra scoring, hvorfor stillingen ved pausen var 15-14.

Efter pausen var det et væsentligt skarpere hjemmehold publikum i Aalborg Stadionhal fik at se. Forsvarsspillet var mere aggressivt og foregik i højere tempo, end det var tilfældet i slutningen af første halvleg, mens AaB’erne i angrebet spillede med stor koncentration og tålmodighed. Således kunne Jonas Larholm bringe AaB i front med 20-15 på straffekast efter seks minutters spil.

En udvisning til netop Jonas Larholm kom dog til at koste lidt, men fem-målsføringen blev genetableret i det ellevte minut da Rasmus Wremer fra en spids vinkel fik sendt bolden ind bag Mikael Bruun til 22-17.

Der blev gået til stålet i AaB-forsvaret, og det kostede to gange i træk straffekast til gæsterne som Lars Rasmussen sikkert satte ind og reducerede dermed til 22-19

Fem-målsføringen blev dog genetableret lidt over midtvejs i anden halvleg, da Henrik Toft Hansen med sit syvende mål i kampen gjorde det til 25-20.

Herefter svigtede koncentrationen i både forsvar og angreb, og fremad banen gav det sig udtryk i flere brændte hundredeprocents-chancer. Da Mattias Gustafsson i samme periode fik en to minutters udvisning var stillingen pludselig helt lige igen 25-25 med ni minutter tilbage af kampen.

Selv da hjemmeholdet blev fuldtalligt igen virkede angrebspillet fortsat febrilsk, og gæsterne kunne dermed bringe sig i front med 28-25 med seks minutter tilbage af opgøret. AaB havde dermed tabt med 7-0 i løbet af de seneste ti minutter.

Hjemmeholdet gik i slutfasen frem i et offensivt forsvar, men trods to scoringer af Henrik Toft Hansen var man fortsat bagud med to mål, 29-27, med små tre minutter igen. Dermed kunne Joachim Ernstsen med to scoringer i slutminutterne afgøre kampen, hvorfor AaB’s sidste mål sat ind af Mattias Gustafsson kun fik kosmetisk betydning, og AaB Håndbold taber kampen 31-28.