Værdi for pengene?

Som vi allerede pointerede i forbindelse med DM-finalerne mod BSV i sæsonen 2015-16, hvor TTH endte med sølv, så er der naturligvis en sammenhæng mellem klubbernes lønbudgetter og deres sportslige resultater. Imidlertid bekræfter en analyse fra Idrættens Analyseinstitut,  at TTH præsterede langt over det forventede i sæsonen 2015-16. Dragerne fik sølv med det 5. største budget, mens guldvinderne fra BSV havde det 2. største budget. KIF med det største budget fik kun en 4. plads, mens Aalborg fik en 6. plads med det 3. største budget og Skjern fik en 5. plads med det 4. største budget.  Udover TTH var det GOG (3. plads/6. største budget) og Skanderborg (9. plads/13. største budget), der overpræsterede i 2015-2016.

Også TTHs kvinder overpræsterede i 2015-16. De fik bronze med det 7. største budget, mens Team Esbjerg vandt guld med det kun 4. største budget. Her underrepræsenterede særligt Odense (7. plads/3. største budget).

Analysen dækker kun én  sæson, så tilfældigheder, skader og uheld spiller selvfølgelig en stor rolle. En analyse over flere sæsoner vil nok betyde, at sammenhængen mellem penge og placering bliver tydeligere.

Men analysen bekræfter, at særligt TTHs kvinder gennem en årrække har klaret sig bedre end man kunne forvente med en sølv- og to bronzemedaljer trods et budget i midten af ligaen. Det samme gælder i nogen grad for herrerne, der trods færre penge end de traditionelt mest løntunge klubber, KIF, BSV, Aalborg og Skjern, har kunnet bide skeer med de store med en sølv- og tre bronzemedaljer siden 2008-09.