Midtvejsevaluering

TTH har nu spillet 13 kampe og er dermed halvvejs igennem grundspillet. Det er derfor blevet tid til en midtvejsevaluering.

Det var med stor spænding, at man gik ind til sæsonen 2022-2023. Ville det lykkedes at få holdet optimeret ovenpå den svage sæson 2021-2022, der endte med en 13. plads og to nedrykningskampe mod HØJ fra 1. division?

De første kampe gav ilde varsler. Det blev til nederlag til de middelmådige hold Mors-Thy i pokalturneringen og KIF og Nordsjælland i ligaen. Derefter vendte det heldigvis. Fire kampe i træk uden nederlag og godt spil gav nyt mod. Særligt forsvars- og målmandsspillet var forbedret i forhold til sidste sæson, men også angrebet viste gode takter. Redningsprocenten, der sidste sæson var under 27% for begge målmænd, er nu på 33% (nr. 8 i ligaen) for Sander Heierens vedkommende, mens Josip Cavar er på 26,7% (nr. 21), mod 25,7% sidste sæson (nr. 23).

Frederik Tilsted, der desværre blev skadet mod Aalborg, fik sit store gennembrud i de næste kampe, der endte med tre sejre og tre nederlag. Johan Meklenborg kom også flot tilbage efter sin skade.

Det er også blevet til gode præstationer mod mestrene fra Aalborg og lokalrivalerne fra Skjern. Det er heller ikke blevet til overhalinger som i sidste sæson. Ingen kampe er således tabt med mere end fire mål.

Alt dette resulterer i 13 point for 13 kampe, en målscore på +8 og en aktuel 8. plads i tabellen, lige indenfor i slutspilsvarmen.  TTH mangler endnu at møde et andet af midterholdene i den tætte liga, Ribe-Esbjerg, mens dragerne har mødt KIF Kolding to gange.

Indtil videre er sæsonen godkendt og målet må stadig være at komme i slutspillet. Det bliver vanskeligt at ende i top 4 og få point med over, da der er fem point op til 4. pladsen.

En anden positiv udvikling er tilskuertallet. TTH ligger nr. 3 efter Aalborg og Skjern i tilskuergennemsnit på hjemmebane. Snittet lyder aktuelt på 2.253, men det indbefatter også hjemmekampe mod topholdene Aalborg, Skjern og GOG. Sidste år endte tilskuergennemsnittet på hjemmebane på 1.784 og en beskeden 7. plads. Det bliver bedre i denne sæson.

Stemningen på lægterne er også blevet mere intens og stabil med ansættelsen af Morten Damgaard fra ungdomsfanklubben Dragons som fankoordinator. Hans bror playmakeren Thomas Damgaard fra Lemvig-Thyborøn har for øvrigt skrevet kontrakt med TTH fra næste sæson, så Damgaardfamilien fra Tvis spiller fortsat en stor rolle i klubben.

Vi glæder os til anden halvdel af sæsonen!