Kampen om 10. pladsen

Med det forsmædelige, men relativt betydningsløse, nederlag på hele 21-32 til Fredericia HK i den sidste hjemmekamp i grundspillet, vil kampen i sidste spillerunde mod SønderjyskE i Sønderborg afgøre om TTH ender som nr. 10 eller 11 og om holdet dermed får to eller et point med over i nedrykningsspillet.

Med en sejr over SønderjyskE ender holdene med lige mange point, nemlig 20, men TTH vil være bedst indbyrdes, da den første kamp i Holstebro endte uafgjort. Sådan flaskede det sig heldigvis i den næstsidste runde, hvor nederlag til Nordsjælland og Kolding gjorde at de ikke kan indhente TTH, der dermed er sikret mindst et point til nedrykningsspillet. Nederlagene betød også, at Lemvig stadig kan nå at undgå direkte nedrykning, hvis vestjyderne får et point mere end Nordsjælland i sidste spillerunde.

For TTH vedkommende betyder pointene, der kommer med over i nedrykningsspillet meget. Der spilles kun fire kampe og ved pointlighed er det stillingen i grundspillet, der er afgørende. Historisk har det betydet, at det stort set altid har været holdet med 0 point i hånden, der er endt med at skulle spille nedrykningsfinaler mod det andet bedste hold fra 1. division. Det var netop tilfældet for TTH i 2022, hvor TTH mødte HØJ.

Derfor vil en sejr i Sønderborg og to point med i nedrykningsspillet betyde, at en enkelt sejr i de fire nedrykningskampe er nok til at sikre en sæson mere i ligaen. En nederlag vil formodentligt kræve, at TTH vinder to kampe for at undgå de nervepirrende nedrykningsfinaler mod Grindsted, Midtjylland, HØJ, Sydhavsøerne eller Skive.

Midtjylland trænes for øvrigt af de tidligere TTH-trænere Claus Uhrenholt og Arne Damgaard og Sydhavsøerne af den tidligere TTH-træner Klavs Bruun Jørgensen. Lad os håbe, at vi ikke skal møde dem. Men det kræver som nævnt to sejre i de sidste fem kampe, og det kan blive vanskeligt nok med holdets nuværende niveau.