7

Med EHF-weekenden i Holsten sluttede sæsonen for Team Tvis Holstebro. Det er tid til en evaluering af sæsonen.  Vi kan allerede nu afsløre, at vi ender på en 7-tal på 12-skalaen. Altså en middelgod karakter.

Inden sæsonen begyndte var der mulighed for medaljer i fire turneringer: Supercuppen, Danmarksturneringen, Pokalturneringen og EHF Cuppen. Det begyndte da også fremragende med en sejr i pokalturneringens ottendedelsfinale over Ribe/Esbjerg og ikke mindst sejr i Supercuppen over mestrene fra Skjern. Dermed var sæsonens første titel hjemme.

Senere på efteråret kom der grus i maskineriet. Kvartfinalen mod Aarhus Håndbold blev endestationen i pokalturneringen, og i ligaen gik det op og ned i kampen for at ende i top 4. Grundspillet sluttede dog med en fin fjerdeplads med 35 point for 26 kampe. Det var fire point bedre end sæsonen før. Det vitale point, der kom med i slutspillet, blev desværre formøblet, da TTH tabte to gange til slutspillets nr. 8 fra SønderjydskE. Dermed var TTH for andet år i træk ét sølle point fra semifinalerne.

I EHF Cuppen var der også op- og nedture. TTH spillede sig i gruppespillet, og tre sejre i seks kampe mod hold fra Portugal, Rumænien og Spanien viste sig at være nok til at komme i kvartfinalen. Her oplevede vi ét af sæsonens højdepunkter, da et skadesplaget, men taktisk velforberedt og hårdt kæmpende,  TTH-mandskab hev en samlet sejr hjem over de stærke ungarere fra Tatabánya. Ved Final 4 stævnet i Kiel var hjemmeholdet for stor en mundfuld i seminalen, mens bronzekampen mod Porto, der havde vundet to gange over TTH i gruppespillet, var mere lige, men endte med et knebent nederlag på 26-28.

Hermed kan konklusionen være, at det var ‘sæson lige ved og næsten’, hvor det sidste manglede til at få topkarakterer. Til gengæld kan vi glæde os over Supercuppen, mange gode kampe i grundspillet og kvalifikationen til EHF Cuppens Final 4.

På spillersiden udmærkede Magnus Bramming sig som Danmarksturneringens MEP og EHF Cuppens topscorer. Jonas Porup spillede også en god sæson og etablerede sig som førstevalg på venstre back. Kay Smits afsluttede sæsonen flot efter en svær start, hvor han stod i skyggen af Peter Balling, der desværre var skadet i sæsonens afgørende kampe. På målmandsposten betød afgangen af Thorbjørn Bergerud en lille svækkelse. Bergerud havde den højeste redningsprocent i ligaen på 37, mens Sebastian Frandsen i denne sæson endte som tredjebedst med 34. Simon Gade gik fra 30% i 2017/2018 til 29% i denne sæson.