TTHs hjemmeside i ny udgave

Designet på TTHs hjemmeside når sjældent vuggestuealderen før det bliver udskiftet. I den nye udgave – nummer fem-seks stykker – er designet blevet lysere og der er tilføjet blog og mulighed for at kommentere på nyhederne.

Designet på TTHs hjemmeside når sjældent vuggestuealderen før det bliver udskiftet. I den nye udgave – nummer fem-seks stykker – er designet blevet lysere og der er tilføjet blog og mulighed for at kommentere på nyhederne.

Indholdsmæssigt er ændringerne ikke mange, men dem der er, har tilsyneladende til hensigt at gøre siden mere vedkommende. Med mulighed for at kommentere på nyhederne og kaste sin stemme i en afstemningsboks følger TTH de strømninger i udviklingen på www der går imod mere brugerinvolvering – dog på et passende, beskedent niveau.

En mindre ændring er, at sondringen mellem nyheder og kampreferater/optakter, som var i den forrige udgave er blevet afskaffet, hvilket forekommer fornuftigt. Til gengæld er det svært at forstå hvorfor læseren skal belemres med nyheder fra haandbold.com, når det nu er TTH han (m/k) besøger.

Den mest spændende nyskabelse er bloggen, hvor den tidligere Ringsted-spiller Søren Hansen har fået lov at lægge ud med en fortælling om hvordan det er at komme til det vestjyske. ”Blog” er et af de store modeord på www for tiden, så det lugter lidt af reklamebureau, der gerne vil vise at man er med på moden. Idéen med en klumme er der dog ikke noget galt med og hvis den bliver opdateret jævnligt og vedkommende, er det et godt lille krydderi på siden. Det kunne fx være sjovt at læse nogle røverhistorier fra Lars Rasmussen, når han er af sted med landsholdet.

I forhold til udseendet er farverne i det nye design er ikke overraskende blå, rød og hvid. Det er det hvide der dominerer, mens farverne bruges i overskrifter, banner og menu. Grundlæggende er det hele fornuftigt sat op og menupunkterne er større og tydeligere end i den forrige udgave. Fotografen skal også have ros for at lave nogle mere spændende spillerportrætter end centreret og lige på.

Når så det er sagt, er der også nogle ting, som kunne forbedres. Som i den forrige version fylder banner og menu en hel del i højden og skubber det egentlige indhold længere ned, samtidig med at det blinker og blitzer, så man skulle tro det var Ny Alliances første pressemøde.

På forsiden er der lidt for mange elementer der kæmper om opmærksomheden. ”Aktuelt i shoppen” har en placering, hvor den ikke kan ses uden at rulle og da ”Shoppen” ikke har et menupunkt, kan den let blive overset. Overset kan afstemningen også nemt blive, da den har fået en placering halvanden skærmhøjde nede i højre side.

På undersiderne er der i venstre spalte nyheder og på nogle sider også nyheder fra haandbold.com. Dette synes unødvendigt, da nyhederne logisk er noget der hører forsiden til. Desuden ville give noget dejlig luft omkring indholdet, hvis spalten var tom. Læser man en nyhed, er der i venstre spalte nyheder fra haandbold.com. Hvis det i stedet var nyheder fra siden, ville læseren kunne gå fra nyhed til nyhed uden at skulle omkring forsiden, hvilket ville være mere læservenligt.

Nu kan det nemt komme til at lyde som en lang klagesang, men alt i alt er det nye design en forbedring. TTHs hjemmeside kan sagtens måle sig med konkurrenternes hvad angår udseende – det kunne den nu også før – og med de nye tiltag er der håb om en mere levende hjemmeside i fremtiden.