TTH hentede EHF Cup’en i russisk trykkoger

I en russisk trykkoger af en ishockeyarena holdt Team Tvis Holstebro hovedet koldt og hev EHF Cup-pokalen hjem til det vestjyske med en samlet sejr på 55-53 over Rostov Don.

TTH’s damer kom under et alvorligt pres i returkampen i EHF Cup-finalen. Værterne havde 13 mål at indhente og tilskuerne gjorde alt for at hjælpe. De uvante omgivelser satte sig i gæsternes spil, men i slutspurten var vestjyderne bedst.

I kampens begyndelse var det som om TTH havde glemt at de med en føring på 13 mål i bagagen kunne tillade sig at spille lange angreb og vente på chancerne. Efter et kvarter var russerne foran 10-6 og ved pausen være føringen oppe på seks mål, 17-11. Pokalen stod stadig i bussen mod Vestjylland, men russerne havde kurs mod at annektere den.

I anden halvleg forsatte russerne med at æde sig ind på danskernes føring. TTH var tæt på at kunne smage sølvet, da den samlede føring nåede ned på et enkelt mål med 30-18 på tavlen. En straffekastredning af unge Ida Vium, en scoring af Stine Andersen på fløjen og et kontramål fra Kristina “Mulle” Kristiansens hånd fik heldigvis bremset den russiske offensiv, så der blev bemærkelsesværdigt stille i hallen. Med seks minutter tilbage af kampen var stillingen således 30-20.

De russiske vidner fik dog snart noget at glæde sig over. Rostov scorede to gange, men så kom TTH’s 21. mål, som reelt lukkede kampen. TTH var nu bedst på udebanemål og Rostov skulle vinde med 14 mål. Det var de aldrig i nærheden af. Nathalie Hagmans scoring til slutresultatet 33-22 var i stedet game-over for Jan Leslies russiske tropper, der på godt et halvt minut skulle score tre gange for at vinde.

Når man taber med 11, har man ikke spillet en voldsomt god kamp. Ude bag skærmene kunne man have frygtet at kvartfinalen mod Issy Paris, hvor en føring på 13 mål fra hjemmekampen var lige ved at blive for lille, var gået i glemmebogen. Men i en russisk arena ikke langt fra Krim og krigen og med et medlevende publikum, der lagde absolut pres på udehold og dommere, er det høj klasse at stå for presset.

En af de spillere, der gik lidt ned i gear, var Nathalie Hagman, der scorede 15 i første kamp, men måtte nøjes med 8 i dagens kamp. Hun er dog igen Dagens Drage.

Fra Flammen skal lyde et kæmpestort til lykke til de nykårede EHF Cup-mestre – både til dem, der vinder deres første guldmedalje for TTH og dem, der vinder den sidste. Cheftræner Niels Agesen, der på grund af østeuropæisk panikangst måtte følge kampen hjemmefra, Kristina “Mulle” Kristiansen og Ann-Grete Nørgaard er nogle af dem, der snart er færdige med at bidrage til TTH’s pokalskab efter en stor indsat i klubben. DM-bronzen er dog ikke afsat endnu. Lad os håbe at de – og vi – kan få den med inden de forlader det vestjyske.