Tabte et point til Tvis

Det var mere end almindeligt heldigt, at Viborg HK’s ligaherrer reddede sig et point lørdag eftermiddag i Viborg Stadionhal, hvor lokalrivalerne fra Tvis KFUM var på besøg. Kampen sluttede 25-25 efter 14-12 ved pausen og en nervepirrende afslutning.

I angrebet blev der plads til Mads Storgaard som virkelig gav en smagsprøve på sin målfarlighed, når den er bedst. Han scorede ikke færre end syv mål i første halvleg, men i den anden ende havde Tvis også en farlig skytte på banen i skikkelse af Morten Hansen, der blev kampen topscorer med otte mål. Han er den mest scorende Tvis-spiller, og det er han blandt andet i kraft af sine underhåndsskud, som gang på gang kom bag på både VHK’s forsvar og keepere.

Der blev ikke meget plads til fløjene Morten Jacobsen og Lars Rasmussen, og landsholdsstregen Michael V. Knudsen blev pakket godt ind af Tvis-forsvaret – som jo også trænes af Michael Knudsens U-landstræner og Leif Mikkelsens assistent i Kroatien, Kurt Nielsen. Heldigvis rakte bagspillernes flotte indsats rakte til en VHK-føring på 14-12 ved pausen.

Men det skulle blive anderledes i 2. halvleg. Tvis’ forsvar arbejdede flot, mens VHK ikke var skarpe på samme måde som i første halvleg. De halvhjertede skud fik for alvor gjort Tvis-keeper Michael Bruun varm, og han viste, hvorfor han har været inde i landsholdets bruttotrup.

I VHK-målet havde Søren Rasmussen og Martin Nielsen ikke helt samme format, og Morten Hansens underhåndsskud blev ved med at komme bag på dem og deres forsvar, og Tvis’s venstre back Lasse Andersen gjorde flere gange Morten Hansen kunsten efter.

I 2. halvlegs første minutter tabte VHK en undertalssituation, og derfra gik det den forkerte vej for hjemmeholdet. Knap syv minutter inde i halvlegen fik Tvis udlignet til 16-16, og med 10 minutter spillet var Tvis foran 18-16. VHK kom på 18-18, og i kampens sidste 20 minutter var ingen af holdene foran med mere end et enkelt mål.

Med et minut tilbage scorede VHK’s Morten Jacobsen til 24-24, mens Tvis fik en spiller udvist. I det efterfølgende angreb fik Tvis i undertal tilkæmpet sig et straffekast, som Dariusz Wieczorek ikke misbrugte.

VHK havde dermed 25 sekunder til at få scoret det udlignende mål og redde sig et point, og trods meget tumult i angrebet nåede Lau Jakobsen i det næstsidste sekund at spille en fri Lars Rasmussen. Samtidig med at haluret skiftede fra 29:59 til 30:00, landede bolden i netmaskerne, og det ene point var en realitet.

Kilde: Viborg HK.