U18 herrer får gyserafslutning i sidste runde

I 9. turneringsrunde tog dragerne fra Team Tvis Holstebro  imod sidste års danske mestre fra Esbjerg.  Begge hold kunne bruge de to point, da det ville give muligheden for selv at afgøre, om de skal til DM. Det var Esbjerg, der formåede at håndtere situationen bedst og de kunne derfor trække sig fra opgøret med en sejr på 31-27. Det betyder, at TTH i den sidste turneringsrunde skal slå Skanderborg i Gråkjær Arena, mens Århus skal vinde over Esbjerg i Sædding Guldager Hallen for at dragerne kan drage til Gudme d. 10.-11. maj.

Fra starten af kampen halsede dragerne efter et tændt og velorganiseret Esbjerghold, der hurtigt bragte sig foran med 4-1. Denne afstand bevarede Esbjerg i store dele af 1. halvleg og da Esbjerg samtidig skruede op for kontramaskinen måtte de hvide drager gå til pause bagud med 5 mål – 17-12.

2. halvleg startede mindre godt, da Esbjerg bragte sig foran med 7 mål – 19-12. Herefter fik TTH en god periode, som de vandt 11-7, hvorfor stillingen var 26-23 til Esbjerg efter 50 minutter. Et par brændte chancer slukkede dog det sidste lys, og Esbjerg kunne derfor køre sejren hjem til sidst.

Dan Laursen, træner for Team Tvis Holstebro U18 herrer,  sagde efter kampen: ”Vi halser efter i store dele af kampen. Jeg synes vi leder gevaldigt efter en forsvarsformation, uden vi rigtigt finder en stabilitet over en længere periode. Vi prøver både 5:1 og 6:0 – hvor vi vel egentlig lykkedes bedst med 5:1-formationen i dele af 2. halvleg. Jeg synes også, at Esbjerg var skarpe til at straffe vores fejl i vores angrebsspil, samtidig med at vi stort kun løber kontra- og ankomstfasen i 2. halvleg.  Det virker som om, at vi er for låste i vores angrebsspil, uden at jeg egentlig har en forklaring på hvorfor. Men som jeg sagde til drengene efter kampen, så har vi stadigvæk et skud tilbage i bøssen i sidste turneringsrunde. Vi må gå ud og spille det bedste vi har lært mod Skanderborg på næste søndag, hvor vi har et par taktiske overraskelser klar, når de grønne fra Østjylland kommer på besøg i Gråkjær Arena i det som forhåbentlig bliver en finale, om hvem der tager 2. pladsen i puljen og dermed indløser en plads i DM-slutspillet.

Den afgørende kamp mod Skanderborg Håndbold spilles søndag d. 4. maj kl. 18.00 i Gråkjær Arena.