Glædeligt gensyn

Århus Håndbold havde flyttet dagens slutspilskamp til Stadionhallen, hvor Tvis KFUM tilbage i 1999 sikrede sig oprykning til landets fineste række. I 2014 var det også vestjyderne, der vandt, og nu er blot en sejr fra en DM-semifinale.

Århus havde valgt at flytte lørdagens slutspilsopgør i gruppe to til Stadionhallen. Da aarhusianerne har udspillet deres chancer for en plads i semifinalerne må man formode at der er bedre ting at bruge NRGi Arena til for. For Team Tvis Holstebro blev det et glædeligt gensyn til med den hal, hvor Tvis KFUM sikrede sig oprykning til ligaen i 1999. Selvom østjyderne aldrig lod sig køre over blev det en relativt sikkert sejr til vestjyderne.

Team Tvis Holstebro var foran fra start til slut. I kampens begyndelse kom de foran med 1-3, ved pausen stod det 12-16 og til slut vandt vestjyderne med 27-30.

Aarhusianerne var dog aldrig indstillet på bare at være statister. Erik Veje valgte i lange perioder af kampen at spille med et ekstra markspiller og det udfordrede TTH’s forsvar. Bl.a. fik Jannick Mazur nogle nemme mål fra på fløjen. Til gengæld gav det også lette mål til vestjyderne, som kunne lave kontramål fra egen banehalvdel.

Det var dog ikke i forsvaret TTH havde de største problemer. Hjemmeholdet stod godt i forsvaret og gæsternes bagspillere havde ikke fået indstillet kanonerne ordentligt. Morten Nyberg var heldigvis klar med et friskt forsøg når angrebet var ved at gå i stå og det bliver han Dagens Drage for. Den store sjællænder, der til næste sæson skal under Claus Uhrenholts vinger i Ribe-Esbjerg HH, scorede i alt otte gange i dagens kamp og leverede tre målgivende afleveringer.

Hverken Michael Damgaard på den modsatte back eller hans bror Allan Damgaard havde tur i den. Til gengæld havde TTH succes med at liste bolden ind på stregen, hvor både Søren Tau og Søren Hansen fik sat fire mål ind, mens Magnus Bramming og Patrick Wiesmach på fløjene også stod for fire mål hver.

Rasmus Lind stod størstedelen af kampen og sluttede på mådelige 30% redninger. Til gengæld satte en dobbeltredning på straffekast virkelig gang i de medrejsende fans i anden halvleg.

Efter fire kampe i gruppespillet ligger TTH på førstepladsen med syv point, a point med GOG. Vestjyderne mangler nu kun en sejr i de to sidste kampe for at være stensikre på en semifinaleplads.