Den Hvide Hær faldt med ære

Team Tvis Holstebro kæmpede bravt, men måtte se sig slået af Skjern i søndagens rent vestjyske pokalfinale. I et tæt, men uskønt, opgør havde de grønne det afgørende held til sidst.

Slaget om Vestjylland mellem Team Tvis Holstebro og Skjern, som søndag var ophøjet til pokalfinale, var også denne gang garanti for spænding og kamp til sidste patron. Da kampen skulle afgøres i de sidste minutter var det desværre de grønne der havde mest krudt tilbage i bøssen.

Fra kampens begyndelse var begge hold i kamphumør. De tilskuerne der, som Flammens delegation, havde set nærmere på Jomfru Ane Gade og andre aalborgensiske seværdigheder lørdag aften, og derfor måske var lidt mærkede, kom hurtigt op på hesten igen.

Begge hold brugte fysikken i forsvaret og offensiven i defensiven. Både General Bruun og hans modpart havde erklæret total krig i forsøget på at tilintetgøre modstanderens angrebsspil. Det var råt og upoleret, men også uhyre effektivt. Der var langt mellem målene, men kort mellem frikast og udvisninger.

Holdene skiftedes til at føre med et enkelt eller et par mål. Ved pausen var det således Klavs’ Hvide Hær der var foran med et mål, 11-12. Rasmus Lind, Dagens Drage, havde fået en god start i målet og havde helt styr på Nikolaj Markussens skud fra distancen.

I midten af anden halvleg kunne det se ud som om Skjern var ved at bryde dødvandet. Ved stillingen 15-15 fik Peter Balling annulleret et mål, mens Skjern scorede et hurtigt og heldigt mål i den anden ende. Endnu et mål fulgte og pludselig havde de grønne noget der lignede momentum.

TTH fik slået angrebet tilbage og med højlydt og taktfast støtte fra de medrejsende dragefans slog de kontra til stillingen 17-18. Desværre havde Skjern initiativet i de afgørende minutter. Med 57 minutter spillet havde de grønne etableret en føring på 22-20 som TTH ikke formåede at hente. TTH-spillerne skød og skød, men kunne ikke passere Skjerns Søren Pedersen i målet.

Derfor måtte det gå, som det gik. Skjern fik endnu et par pyntemål, så sejren blev på 24-20, den største føring i kampen overhovedet.

Trods nederlaget er der er ikke meget at udsætte på de hvidklædte vestjyders indsats. I forsvaret stod de fremragende og selvom angrebsspillet var langt fra at være flydende eller særligt sammenhængende, var det heller ikke fyldt med tekniske fejl.

Med lidt mere held, en ekstra redning, en ekstra bold indenfor stolpen, lidt mere dommertække, kunne TTH have løftet pokalen.

Heldigvis er der flere pokaler at dyste om. Både TTH og Skjern er stadig med i kampen om EHF Cup-trofæ og DM-metal.

De grønne vandt første slag, men krigen er kun lige begyndt. Næste kapitel indledes på onsdag i Skjern når DM-slutspillet begynder.