Bronze med bravour

Trods et tidligt rødt kort til Nathalie Hagman lykkedes det Team Tvis Holstebros damer at køre en sejr på 23-24 hjem i Viborg og snuppe DM-bronzen foran de grønne. De syv mål vestjyderne havde med i bagagen blev der aldrig brug for.

Med en sejr på 30-23 i første bronzekamp havde TTH et særdeles godt udgangspunkt for at sikre sig det andet sæt DM-bronze i klubhistorien. Et rødt kort til Nathalie Hagman for at skyde ex-TTH’eren Rikke Poulsen i hovedet på straffekast, gav en åbning til VHK, men  kunne ikke forhindre  de vestjyske damer i at vinde 23-24 – og med otte mål sammenlagt.

Kampens dramatiske højdepunkt var det røde kort til TTH-topscorer Nathalie Hagman efter syv minutter ved stillingen 3-3. Dommerne vurderede at målvogter Rikke Skov stod stille og så’ det ud, når skytten rammer målvogteren i hovedet.

Det burde have været en åbning til de grønne, men at det ikke blev det, har Silje Solberg en stor aktie i. Den norske landsholdsspiller stod sin sidste kamp for TTH med en redningsprocent på 46 og leverede også fire assists. Det gør hende til Dagens Drage.

3-3 blev til 6-6 og 10-10 ved pausen. Viborgenserne havde tilsyneladende ikke mere strøm på batterierne og pausen varede ikke længe nok til at lade dem op.

Vestjyderne havde til gengæld al den energi, der skulle til. I løbet af anden halvleg etablerede TTH en føring, som nåede op på seks mål.

Begge hold begik mange fejl, men det var TTH, der formåede at straffe modstandernes fejl, en straf, som Camilla Herrem og Stine Andersen ofte fik lov at eksekvere. Statistikken taler sit tydelige sprog: Ti kontramål til TTH mod fire til VHK. Med grønne øjne så det nok mest trist ud da gæsterne i undertal erobrede bolden to gange i træk og omsatte erobringen til mål.

Mod slutningen af kampen fik TTH’s A-kæde lov at hvile benene og det gav VHK mulighed for at hale ind. Rigtig spændende blev det dog aldrig og bronzeglæden begyndte at sprede sig på bænk og lægter længe inden dommerne fløjtede kampen af.

Stort til lykke til spillere og trænere, og tak til alle dem, der nu har kronet den sidste indsats i dragehammen med mere metal: Silje Solberg,  Nathalie Hagman, Linn Blohm, Camilla Herrem, Jette Hansen, Lærke Møller,  Lærke Nolsøe. Held og lykke fremover – men må I aldrig score mod TTH igen!