Av-av…

Klavs Bruun, TTH - SJ, 2013. Foto: hfoto.dk

De grønne fik deres hævn for bronzekampen tilbage i maj i sæsonens første udgave af Slaget om Vestjylland. De hvide leverede under niveau og det gjorde ondt.

Tilbage i maj hapsede Team Tvis Holstebro bronzemedaljerne i Skjern på en gylden anden halvleg, hvor de indhentede en føring på syv mål. Ikke overraskende var Skjern opsat på hævn, da de to hold onsdag mødtes i Skjern til sæsonens første opgør. Og det fik de.

TTH scorede de første mål, men så var det også slut med at være foran. Ved 9-5 efter et kvarter talte Klavs Bruun med store ord i en time-out og det hjalp faktisk lidt. Fire minutter inden pausen var TTH tæt på ved 12-11, men inden pausen scorede værterne tre i træk.

I anden halvleg gik det stort set kun de grønnes vej. Efter et kvarter havde de scoret ti gange mod de hvides seks mål 25-17 var stillingen altså og snart efter rundede Skjern-føringen de ti mål. Kampen sluttede 34-25.

Hvad gik der galt for TTH? Det meste, er svaret. Skjern lurede hurtigt TTH’s offensive forsvar og fandt for nemt vej igennem. Allan Damgaard fik næsten givet dommerne en del af skylden i et pauseinterview, men en halvhård dommerlinie overfor TTH-forsvaret er ingen undskyldning.

Forsvarets mangler gav Jonas Hansen og Rasmus Lind svære betingelser i målet, men de havde heller ikke meget held med de skud, som de burde tage. Hansen stod det meste af kampen og sluttede med en redningsprocent på 16, mens Rasmus Lind ikke holdt en eneste bold ude af målet.

Alt i alt betød det en udtalt kontratørke. Og da TTH’s skud også havde meget svært ved at finde forbi Skjerns målmænd, når de endelig faldt indenfor målrammen, var det opskriften på en måltør kamp for gæsterne.

Det er ikke nemt at finde en Dagens Drage, men Simon Birkefeldt får æren for at vise gå-på-mod i angrebet og scorede fire gange. Jonas Larholm havde også lidt tur i den i angrebet.

Dragerne har heldigvis ikke så længe til at dvæle ved dagens nederlag. Det er hurtigt videre – på søndag gælder det Århus i Gråkjær Arena.